Expozitie de animale pentru nevazatori E-mail
expozitie de animale Pentru a marca Ziua Persoanelor cu Disabilităţi Muzeul Naţional Brukenthal organizează începând de mâine o expoziţie dedicată nevăzătorilor.

“Din tainele animalelor” are ca scop promovarea patrimoniului muzeal în rândul persoanelor cu dizabilităţi. Cum este posibilă realizarea acestui lucru, explică Ghizela Vonica, organizatorul expoziţiei: „Nevăzătorii vor avea ocazia să descifreze prin simţul tactil câteva grupe de animale prezente în patrimoniul muzeal. De exemplu spongieri, moluşte, crustacee, echinoderme, peşti, păsări şi mamifere. Cunoaşterea acestor grupe de animale se face după tipul epidermei, morfologia exterioară etc. Persoanelor cu dizabilităţi li se va oferi şi un ghidaj, adecvat deficienţei, prin expoziţia de bază”.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie Naturală, de pe strada Cetăţii, nr. 1, şi este doar unul din cele două proiecte gândite de muzeul sibian pentru această zi. Celălalt proiect se numeşte „Pune-te în locul meu”, este dedicat copiiilor şi elevilor şi îşi propune să facă chiar acest lucru. Să testeze capacitatea celor mici de a se descurca în situaţia unor persoane cu diasbilităţi prin intermediul unor jocuri.
„Activităţile au ca scop şi înlăturarea barierelor create artificial între tinerii cu dizabilităţi şi oferta expoziţională gândită şi realizată pentru cei fără probleme. Ca prim rezultat, în urma campaniei de sensibilizare organizată cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu handicap, ar fi socializarea tinerilor cu handicap şi acceptarea acestora de către ceilalţi elevi”, mai arată reprezentanţii muzeului sibian.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav