Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu ~ in pragul admiterii 2009 E-mail
Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu ~ in pragul admiterii 2009 Cine este Facultatea de Stiinte Economice?

Continuatoarea unei indelungate traditii cultural-economice dintr-o stra­veche regiune a Romaniei, Univer­sitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ma­nifestand pe parcursul evolutiei sale un remarcabil si benefic echilibru, a optat intr-o prima faza pentru infiintarea unui profil economic si ulterior pentru dezvoltarea acestuia atat sub aspect cantitativ, cat si calitativ.

Aparuta relativ recent in arealul universitar sibian ca entitate distincta, Facultatea de Stiinte Economice si-a propus o evolutie caracterizata prin noutate, dinamism, rigoare si calitate in deplina concordanta cu exigentele tot mai ridicate ale mediilor universitare nationale si europene.

Avand o oferta educationala ge­neroasa, atractiva si flexibila, Facul­tatea de Stiinte Economice, prin pregatirea profesionala de inalt nivel pe care o asigura, raspunde cerintelor si exigentelor actuale si viitoare ale economiei si societatii romanesti.

Promovand programe universitare de formare si perfectionare la nivelul institutiilor de invatamant superior nationale si internationale de prestigiu, Facultatea de Stiinte Economice urmareste o directie de dezvoltare ale carei coordonate sa fie valoarea, initiativa, stimularea, responsabilitatea si competenta.

De ce sa alegi Facultatea de Stiinte Economice?

Ca sa poti raspunde, trebuie mai intai sa stii de ce exista Facultatea de Stiinte Economice. Dupa cum se poate usor ghici, ea este poarta de intrare in domeniul tumultuos dar captivant al economiei.

De ce este atractiv acest domeniu?

- in primul rand, pentru ca este greu de definit. Un mare economist ame­rican spunea ca este imposibil de trasat o granita clar determinata in jurul sferei sau a actiunii umane ce trebuie inclusa in stiinta economica.

- in al doilea rand, este captivant pentru ca este relativ nou. Daca alte taramuri ale cunoasterii precum dreptul sau matematicile se studiaza de mii de ani, economia ca stiinta are o existenta de numai doua secole.

- in al treilea rand, este captivant pentru ca ne influenteaza viata de zi cu zi, marcandu-ne in mod implacabil viitorul dar mai ales pentru ca adesea nu putem cunoaste si stapani aceasta influenta.

Facultatea de Stiinte Economice incearca sa-ti transmita ceva din tezaurul stiintific la care au contribuit o seama de ilustrii ganditori de-a lungul timpului, dar in acelasi timp, te va incita sa strabati si caile nebatute ale cunoasterii in acest domeniu, pline de lucruri fascinante, pe care te invita sa le descoperi tu insuti. Mai presus de toate insa, te va ajuta sa intelegi lumea din jurul tau si cum poti cel mai bine sa te integrezi in ea.

Drept semn al recunoasterii eforturilor si asiduitatii tale, Facultatea de Stiinte Economice iti ofera o diploma de licentiat in economie, un pas decisiv spre faurirea unei cariere stralucite. Cu aceasta cheie magica vei putea realiza o multime de lucruri minunate: vei putea calatori in lumea fascinanta a afacerilor, .... vei putea plonja in valtoarea lumii financiare, ... sau, vei putea ramane in turnul de fildes al gandirii suverane si creatoare, incercand sa talmacesti, ca atatia altii inaintea ta, resorturile acestei gigantice metamorfoze care este dezvoltarea economica a lumii.

Pentru anul universitar 2009-2010, campania de promovare a admiterii la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu se deruleaza sub sloganul “PASESTE ALATURI DE NOI”. Iti oferim posibilitatea desa­varsirii studiilor in domeniul econo­mic, in sistem Bologna, pe cele trei trepte: studii universitare de licenta, studii de masterat si doctorat.

Procesul de invatamant se desfasoara pe sistemul european de credite transferabile (ECTS). Oferta educationala pentru anul universitar 2009-2010 contine urmatoarele:

- studii de licenta zi, pe locuri subventionate de la bugetul de stat si pe locuri cu taxa de scolarizare. Concursul de admitere se organizeaza pentru urmatoarele domenii de licenta si specializari:

- Administrarea afacerilor - specializarea: Economia comertului, turismului si serviciilor)

- Finante - specializarea Finante - banci;

- Contabilitate - specializarea Conta­bilitate si informatica de gestiune;

- Management - specializarea Mana­gement;

- Economie si afaceri internationale - specializarea Afaceri internationale;

- Marketing - specializarea Marketing;

- Cibernetica, statistica si informatica economica - specializarea Informatica economica;

- Economie - specializarea Economie generala.

- studii de masterat de aprofundare – in conformitate cu legea 288/2004 (pentru absolventi licenta din domeniul economic) - pe locuri subventionate de la bugetul de stat si pe locuri cu taxa de scolarizare. Domeniile si programele de master pentru care se organizeaza concurs sunt:

Administrarea afacerilor:

- Administrarea afacerilor internationale;

- Administrarea afacerilor in turism si servicii;

- Comunicare in afaceri si relatii publice ale firmei;

- Strategii si politici de management si marketing ale firmei;

Finante:

- Burse si asigurari;

- Finante;

- Banci;

Contabilitate:

- Expertiza contabila si audit.

- studii de masterat complementare – in conformitate cu legea 288/2004 (pentru absolventi licenta din orice domeniu), pe locuri cu taxa de scolarizare. Domeniile si programele de master pentru care se organizeaza concurs sunt:

Management:

- Managementul afacerilor (MBA) ;

- Managementul afacerilor mici si mijlocii;

Finante:

- Managementul financiar al organizatiei.

Pentru derularea activitatilor didactice dispunem de o baza materiala moderna, la standarde europene. Spatiile de invatamant folosite exclusiv de Facultatea de Stiinte Economice (2386 mp) includ sali de curs si seminar, laboratoare, spatii biblioteca dotate cu mijloace moderne de predare-invatare video-proiectoare, calculatoare, laptopuri.

Pe langa activitati didactice de predare, evaluare a studentilor etc., in Facultatea de Stiinte Economice se desfasoara si o intensa activitate de cercetare stiintifica. Intre cele doua tipuri de activitati – predare respectiv cercetare – exista o legatura organica: pe de o parte, cercetarea este o conditie esentiala, sine qua non, a ridicarii nivelului academic al cadrelor didactice; pe de alta parte, mediul universitar constituie un camp fertil pentru cercetare stiintifica.

Cercetarea stiintifica urmeaza doua directii principale: prin publicatii, participari la manifestari stiintifice etc.; si prin derularea de proiecte de cer­cetare, finantate din diferite surse, publice sau private.

Cadrele didactice din Facultatea de Stiinte Economice sunt angrenate in ambele forme de cercetare, cu rezultate excelente pana in prezent, ce au contribuit la cresterea prestigiului Facultatii noastre, nu numai in Romania, ci si in strainatate.

Conducerea Facultatii de Stiinte Economice, precum si condu­cerea Universitatii „Lucian Blaga” vor stimula si sustine si in viitor, prin toate mijloacele, activitatile de cer­cetare in care vor fi angrenati intr-o masura tot mai mare si studentii de la toate nivelele.

Studentilor nostri le oferim sprijin pe perioada derularii studiilor prin intermediul burselor de studiu indiferent de forma de scolarizare (fara taxa sau cu taxa) in functie de rezultatele obtinute la examene.

In acest sens, acordam urmatoarele burse: burse din fonduri bugetare: burse de performanta (in functie de medie si alte activitati extra-curriculare de exemplu participari la conferinte, proiecte de cer­cetare, etc.), burse de merit (pentru studentii cu media peste 9,75), burse de studiu (pentru studentii cu media peste 8,50), burse sociale (pentru studentii cu venituri mici) si burse din fondurile facultatii: (pentru studentii cu media peste 8,50).

Totodata studentii nostri beneficiaza de mobilitati studentesti in strainatate pe programul ERASMUS, care are urmatoarele obiective: sa ajute studentii sa beneficieze educational, lingvistic si cultural de experienta studierii in alte tari europene; sa promoveze cooperarea intre institutii si imbogatirea mediului educational al institutiilor gazda; sa contribuie la dezvoltarea unui corp comun de tineri calificati, cu deschidere si cu experienta internationala, ca viitori specialisti; sa faciliteze transferul de credite si recunoasterea perioadelor de mobilitate petrecute in strainatate, cu ajutorul sistemului ECTS sau a unui alt sistem de credite compatibil. Univer­sitatile partenere sunt: Instituto Poli­tecnico de Lisboa, Portugalia, Varna University of Economics, Haute Ecole Namuroise Aatholique – Belgia, Universitat Trier, Munich University of Applied Sciences, Universita Degli Studi “G.D’annunzio” Chieti – Italia, Hogeschool Gent - Belgia, University of Rennes 1 / IUT GEA - Franta, Olanda - Deventer - Saxion Univer­sity, Instituto Superior Politecnico de Viana do Castelo, Portugalia, Univer­site de Bourgogne, Franta, University of Miskolc - Ungaria, University of Debrecen - Ungaria, University of Alcala - Spania.

Tot in cadrul facultatii noastre desfasuram o multitudine de activitati extra-curriculare cu sprijinul Clubului Studentilor Economisti, a Asociatiei studentesti AIESEC in Sibiu si a Asociatiei studentilor europeni AEGEE. Este vorba despre activitati referitoare la pregatire profesionala (programul "Joburi pentru studenti", proiectul "Intelege Europa", "Targul National de Turism - Tur-Stud", Doc-expert), intalniri cu reprezentanti ai mediului economic si nu in ultimul rand activitati cu caracter social („Un suflet de Craciun”, „Recicleaza hartia in schimbul vietii unui copac”).

In ceea ce priveste realizarea profesionala a fostilor absolventi, peste 80% dintre acestia se angajeaza in specialitatea absolvita si isi continua pregatirea profesionala urmand studii de master in paralel cu desfasurarea activitatii profesionale.

Facultatea mentine legatura cu fostii absolventi si dupa terminarea studiilor si din datele de care dispunem apreciem evolutia lor ca fiind una pozitiva (detin functii de condu­cere sau de executie in conformitate cu pregatirea lor atat in sectorul privat cat si in cel public).

Iata doar cateva motive pentru care merita sa pasesti in Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Te asteptam cu drag!

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav