Fanel Mendea are prima sansa E-mail
Fanel Mendea Fanel Mendea este primul candidat anuntat oficial la Primaria Medias. Social-democratul este cotat, din start, cu cele mai mari sanse de a fi ales in functia de edil-sef al municipiului de pe Tarnava Mare. Cunoscut mediesenilor ca si consilier local si consilier judetean, Fanel Mendea are o vasta experienta in administratia publica locala.

Social-democratii au dat startul in lansarea candidatilor pentru fotoliul de primar al Mediasului. Duminica, presedintele PSD Medias, Viorel Arcas, a anuntat oficial ca formatiunea pe care o conduce l-a desemnat pe Fanel Mendea drept candidat. Senatorul mediesean considera ca Fanel Mendea este „cel mai bun candidat pe care il putea da partidul".

PD-L nu s-a decis

Candidatura lui Fanel Mendea le cam incurca planurile democrat-liberalilor, care sunt decisi sa pastreze controlul asupra administratiei locale, pe care l-au castigat in 2008, odata cu inrolarea in PD-L a fostului primar Daniel Thellmann. Primaria Medias a comandat un sondaj de opinie menit sa masoare sansele viceprimarului Teodor Neamtu in fata potentialilor contracandidati de la PSD si PNL. Insa, in chestionar nu era pomenit Fanel Mendea, ci Ilie Lata si Corin Cindrea. De asemenea, drept candidat al liberalilor era mentionat George Petrescu. Se pare ca PNL va miza, din nou, pe George Petrescu, care a candidat si la alegerile din 2008. Democrat-liberalii nu au decis, inca, pe cine vor trimite in lupta pentru fotoliul de primar. Vehiculate sunt mai multe nume sonore ale organizatiei locale a PD-L: Marcel Piteiu, Gheorghe Roman, Teodor Neamtu.

„Sunt dator orasului"

„Pentru mine este o onoare ca mi s-a acordat acest mandat. N-am avut de gand sa intru in acest sistem electoral, insa m-am hotarat pornind si de la ceea ce se intampla pe plan national. Am simtit ca ceea ce se petrece la Bucuresti se regaseste, de fapt, si la Medias. Am crezut ca este necesar sa intru in aceasta lupta ca sa ajut Mediasul. Municipiul nostru este un oras atipic, in care lumea se raporteaza la cele doua societati, Romgaz si Transgaz. Lucrurile trebuie sa se schimbe pentru ca municipalitatea trebuie sa fie in stare sa faca si ea ceva pentru cetatenii sai. Eu nu sunt dator partidului, ci ii sunt dator orasului in care traiesc", spune Fanel Mendea.

Om de afaceri

Fanel Mendea s-a nascut in 12 iunie 1955. Este inginer, absolvent al Politehnicii din Timisoara. A fost consilier judetean si are la activ doua mandate de consilier local in legislativul mediesean. Mendea este un cunoscut om de afaceri, detinand pachetul majoritar de actiuni la SC Medimpact SA Medias. Este casatorit si nu are copii.

Campanie scurta

Desi primul tur de scrutin al alegerilor este programat pentru data de 22 noiembrie, conform unei hotarari de guvern, candidaturile se pot depune pana in 2 noiembrie. Spre deosebire de alegerile prezidentiale, campania pentru localele din Medias va fi mai scurta. Startul va fi dat abia in 7 noiembrie, asa incat candidatii vor avea la dispozitie doar doua saptamani pentru a-si prezenta proiectele si programele si a convinge electoratul ca oferta lor e cea mai buna.

Rezultatele din 2008
In urma scrutinului din 2008, electoratul din Medias si-a ales primarul din primul tur. Rezultatele au fost urmatoarele:
  • Daniel Thellman (PD-L) - 58,66%
  • Partenie Lupsan (PSD) - 20,74%
  • George Petrescu (PNL) - 9,16%
  • Octavian Isaila (independent) - 3,83%
  • Ioan Ivan (PNTCD) - 2,81%,
  • Florin Olar (PNG-CD) - 1,79%,
  • Ioan Voina (PRM) - 1,72%
  • Paul Bahrim (PC) - 1,25%.


Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav