Fantoma lui Marcel Iures la Sibiu E-mail
fantoma lui marcel iures Cu câteva zile înainte de Paşte, într-o discreţie totală, regizorul Lucian Georgescu a filmat în Sibiu şi Ocna Sibiului ultimele cadre din pelicula “Tatăl Fantomă”, în care Marcel Iureş deţine rolul principal.

Au solicitat şi primit autorizaţie de la primăria Sibiu pentru mai multe locaţii din oraş. Cele mai cunoscute din acestea sunt Piaţa Mică, Podul Minciunilor şi strada Mitropoliei. Cea mai mare parte a filmărilor s-au desfăşurat pe timpul nopţii. În planul pentru filmare a intrat şi Ocna Sibiului. De fapt, regizorul Lucian Gerogescu a căutat spaţii şi locuri reprezentative pentru Transilvania, cea mai mare parte a acţiunii din film desfăşurându-se în Transilvania.

Povestea filmului este povestea lui Robert Botto (Marcel Iureş), profesor la Universitatea Stanford, care decide să-şi schimbe sensul vieţii căutând aventura în Europa de Est. Trece pe la Viena, Budapesta şi ajunge într-un final în Transilvania şi Bucovina. “Aici o întâlneşte pe Tanya - dispusă să îl sprijine în căutările sale. Lumea pe care o descoperă este o combinaţie de straniu şi romantic, poveşti bizare din trecut şi secrete întunecate de istorie. Robert Botto se îndrăgosteşte la propriu şi la figurat de Lumea Veche”, se arată în synopsis-ul filmului.

Scenariul este scris de Lucian Georgescu, care şi debutează cu această ocazie în regie, şi se bazează pe o poveste de Barry Gifford. Dacă vă pare cunoscut şi nu ştiţi de unde să-l luaţi ar trebui să ştiţi că Lucian Georgescu nu este străin de Sibiu. Georgescu este managing partener al Agenţiei Gav Scholz and Friends, aceaşi care în 2007 a câştigat şi s-a ocupat de imaginea Capitalei Culturale Europene. “Normal. Sibiu”, sloganul cu care Sibiul s-a promovat în lume în 2007 este şi creaţia lui.

“Tatăl Fantomă” este primul film din Trilogia Fantomei o serie de road-movies care mai include “Amintirile casei-fantomă” şi “Înapoi în Transilvania”. Acţiunea tuturor filmelor se desfăşoară în mare parte în România de astăzi. Distribuţia “Tatălui Fantomă” include de Marcel Iureş, şi pe Mihaela Sârbu, Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Vitalie Bantaş, Mirela Oprişor, Emilia Dobrin şi Maria Teslaru. Filmul “Tatăl fantomă” este produs de Generic Audiovizual şi Von Vietinghoff Film Productions, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Programului Media al Uniunii Europene. Deşi nu s-a stabilit încă o dată exactă, premiera filmului se aşteapă să aibă loc spre finalul acestui an.

Succesul Cocoşului decapitat

Ultimul mare film turnat şi la Sibiu este “Cocoşul decapitat” în regia lui Radu Gabrea. În ciuda faptului că acţiunea filmului se petrece la Făgăraş, Radu Gabrea a filmat la Sibiu, Tălmaciu, Mediaş şi Agnita, iar premiera avut loc în faţa a câteva mii de sibieni în cadrul Capitalei Culturale Europene.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav