Faust face furori E-mail
faust face furori Cunoscuta piesa "Faust" a lui Purcarete, montata la Teatrul National „Radu Stanca" din Sibiu le-a luat mintile englezilor. A fost primul spectacol de teatru din cadrul Festivalului International de la Edinburgh care a fost declarat "SOLD OUT!"
Biletele pentru "Faust", in cadrul Festivalul International de la Edinburgh, s-au vandut cu doua saptamani inainte de prima reprezentatie

Toate biletele pentru cele cinci reprezentatii ale spectacolului „Faust", regia Silviu Purcarete, de la Festivalul International de la Edinburgh (Marea Britanie) au fost epuizate. „Faust", montat la Teatrul National „Radu Stanca" Sibiu, este cel mai impresionant spectacol de teatru realizat in Romania si va fi prezentat in capitala scotiana in perioada 18 - 22 august 2009.

Acesta este primul spectacol de teatru din cadrul Festivalului care a fost declarat „Sold Out!", cu doua saptamani inainte de prima reprezentatie, demonstrand astfel ca „Faust" este unul dintre cele mai importante si mai asteptate evenimente incluse in programul din acest an. Spectacolul sibian va fi prezentat la Lowland Hall, Royal Highland Centre, Ingliston, de la ora 19.30. Expozitia fotografica „Faust" a artistei Mihaela Marin, care cuprinde imagini din spectacol, va fi de asemenea prezentata publicului de la Edinburgh.

Festival cu traditie

Festivalul International de la Edinburgh se afla, in 2009, la cea de-a 63-a editie. Trei saptamani de opera, dans, teatru, muzica si arte vizuale, care se vor derula din 14 august pana in 6 septembrie. In fiecare an, frumoasa capitala a Scotiei este transformata de catre artisti si vizitatori din toata lumea in ceea ce a fost descris de The Daily Telegraph ca fiind „nu doar cel mai trepidant, seducator, inimaginabil loc de pe Terra, ci si unul care creeaza, de asemenea, o minunata dependenta". Edinburgh-ul ofera vizitatorilor din intreaga lume sansa incredibila de a explora si de a savura un inegalabil creuzet cultural.

Inspiratie iluminista

Punctul de plecare al sarbatorii din acest an este Iluminismul, o perioada din a doua parte a secolului al XVIII-lea caracterizata printr-o extraordinara creativitate, dezvoltare tehnologica, provocare filosofica si prin descoperiri stiintifice. O vizita la Edinburgh in secolul al XVIII-lea insemna o vizita intr-un oras aflat chiar in centrul acestor discutii si dezbateri, dintre care unele continua sa modeleze si lumea in care traim astazi. Tema Iluminismului este ilustrata in cadrul festivalului si de extraordinara adaptare „Faust" de J. W. Goethe, realizata de Silviu Purcarete, care prezinta istoria celui ce face sacrificiul suprem pentru a dobandi cunoasterea absoluta. Una dintre marile discutii filosofice care au framantat secolul al XVIII-lea explora contrastul dintre gandirea rationala si suspiciune, pactul negociat de Mefisto si Faust din centrul acestei nemuritoare scrieri dramatice. Pentru noi, cei din ziua de azi, acest pact ramane inca relevant, deoarece arata cat de departe este pregatit sa mearga in cautarea cunoasterii un om educat, aflat in deplinatatea facultatilor sale mentale si constient de ceea ce face.

Spectacol apreciat

Spectacolul „Faust" a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal (Ofelia Popii), premiul pentru cea mai buna scenografie (Helmut Stürmer) si o nominalizare pentru cel mai bun spectacol al anului 2007 la Gala Premiilor UNITER desfasurata la Bucuresti, in 14 aprilie 2008. Montarea lui Silviu Purcarete se afla la al doilea turneu international, dupa ce a avut trei reprezentatii la Goethe Festival, Frankfurt (Germania), in perioada 4 - 6 septembrie 2008.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav