Fermierii isi iau automate de lapte E-mail
Automate de lapte Câţiva din producătorii de lapte din Sibiu s-au decis să nu mai stea după toanele şi preţurile mici oferite de distribuitori şi au investit între 6 şi 7000 de euro în automate de lapte.

În acest moment, sunt şase automate de lapte în oraşul Sibiu, care aduc bani buni pentru cinci producători, doi din Sălişte, Caşolţ, Nocrich şi Sibiu. De ceva timp, din ce în ce mai mulţi sibieni se duc dimineaţa să mulgă "vacile automate", amplasate pe strada Mihai Viteazu sau în cartierul Vasile Aaron, astfel că rafturile cu lactate ale magazinelor rămân din ce în ce mai mult timp pline. Pentru că preţul cerut prin automate este unul "irezistibil": 2,5 lei pe litru. Un preţ care a convins destui sibieni să vină cu sticla de doi litri goală de acasă şi să o umple cu laptele vacii automate.

Apariţia automatelor de lapte în Sibiu a nu a trecut neobservată nici pentru producătorul şi vânzătorul local de lapte şi produse lactate Carpalat, proprietarul mărcii Mândra. "Sigur, că ne afectează şi pe noi, dar, laptele nu ocupă o pondere importantă în produsele pe care le vindem", spune Mariana Linn, administratorul firmei. Ea însă consideră că autorităţile şi clienţii ar trebui să îşi pună anumite semne de întrebare legate de locaţiile în care sunt amplasate aparatele şi de condiţiile de administrare a acestora. "În Uniunea Europeană, nu s-ar putea vedea aşa ceva. Acolo, aparatele de lapte sunt amplasate în locaţii speciale, igienizate, separate de restul clădirilor. La noi, automatele sunt puse pe trotuar, într-un colţ. Nu ştiu cât de igienic este acest lucru", mai spune Mariana Linn.

Oamenii se gândesc însă la alte detalii. "Cu banii pe care îi dau aici pe trei litri, cumpăr din magazind oar doi. Normal că îmi convine să vin cu sticla de acasă", spune una din femeile obişnuite să culeagă laptele dimineaţa, de la automatul de pe strada Mihai Viteazu. În plus, potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, automatele respectă 100% la sută normele de igienă. "Sistemul este astfel făcut încât laptele nouă să nu poată fi turnat peste laptele care nu s-a vândut. Deci nu se poate amesteca. Aparatele sunt foarte bine puse la punct în ceea ce priveşte normele igienice", spune doctorul Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSV Sibiu.


Sibiul nu este singurul oraş din România cu automate de lapte. Astfel de aparate mai există în Baia Mare, Târgu Mureş sau Sfântu Gheorghe.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav