Fetti ~ campioana Vesa ~ vicecampioana nationala E-mail
campionatul de box Două dintre pugilistele de la Clubul Sportiv Municipal, Paraschiva Fetti şi Paula Vesa, au disputat finala, la Campionatele Naţionale feminine, prima devenind campioană naţională, a doua trebuind să se mulţumească doar cu ”argintul”.

Victor Cociu Vistieria secţiei de box a Clubului Sportiv Municipal sibian s-a îmbogăţit cu încă două medalii, la finele săptămânii trecute. Prezente la Campionatele Naţionale feminine, desfăşurate la Cîmpulung Muscel, în perioada 21-27 martie, Paraschiva Fetti şi Paula Vesa, ambele pregătite de Gheorghe Niţă, au disputat finala la categoriile 75 kg, respectiv 48 kg. Fetti a reuşit să cucerească un nou titlu naţional, în vreme ce cealaltă sportivă a CSM-ului, Paula Vesa, se vede nevoită să se mulţumească de data aceasta doar cu "argintul".

Paraschiva Fetti a ajuns în ultimul act al competiţiei după ce, în semifinale, a învins-o pe reprezentanta gazdelor, Cristina Proţenco. Aceasta din urmă, împinsă de la spate de o galerie numeroasă, s-a năpustit pur şi simplu peste sportiva de la CSM Sibiu, dorindu-şi probabil să câştige meciul înainte de limită. Fetti a replicat pe măsură şi, în urma unei contre puternice, Proţenco a fost numărată de către arbitrul de ring. La reluare, musceleanca s-a năpustit din nou asupra sportivei pregătite de Gheorghe Niţă, dar aceasta a întâmpinat-o cu o directă de dreapta, urmată de un upercut care a pus capăt meciului, decizia fiind victorie prin inferioritatea adversarului.

În finală, Paraschiva Fetti a avut de înfruntat un adversar de temut, pe Raluca Chiş (Steaua Bucureşti), una din favoritele categoriei. A fost, practic, o luptă între două campioane en-titre, Chiş la aceeaşi categorie (75 kg), Fetti la 69 kg, în 2009. Sportiva sibiancă a pus stăpânire pe centrul ringului încă din debutul meciului, bine sfătuită de la colţ. Fetti a dominat lupta, dar decizia după prima rundă a fost una oarecum surprinzătoare, doar 1-0 pentru sibiancă. În cea de-a doua rundă, Fetti a continuat să domine lupta, punând presiune pe adversară. La pauză, Fetti conducea cu 2-1. În repriza a treia, pentru scăparea protezei din gură, pugilista de la CSM Sibiu a primit un avertisment, runda terminându-se cu scorul de 3-3 (n.a. avertisment pentru proteză se dă, conform regulamentului, doar după a treia abatere de acest gen). Repriza a patra a început în huiduielile publicului spectator, mai mulţi dintre cei din tribune considerând probabil că meciul este aranjat. Fetti s-a ambiţionat şi terminat runda cu un sec 5-0. Rezultat final, 8-3 pentru sibianca Paraschiva Fetti, noua campioană a categoriei 75 kg. Palmares impresionant

Născută la 4 iulie 1987, Paraschiva Fetti este legitimată din data de 28 martie 2005 la CSM Sibiu. În cei 5 ani de pugilat, pe care i-a împlinit duminică, Fetti a susţinut 54 de meciuri, câştigând 46 dintre acestea, 22 înainte de limită, fie prin abandonul adversarului, fie prin KO). Sportiva sibiancă este vicecampioană europeană, titlu cucerit în 2008, la Liverpool, Anglia, şi medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, tot în 2008, la Ningbo, în China. Pe plan intern, Fetti are în palmares 5 medalii de aur, 4 de argint şi una de bronz, toate la Campionatele Naţionale şi în Cupa României, după cum urmează: în Cupă, două de aur (2008 şi 2009) şi tot atâtea de argint (2006 şi 2007); în CN, 3 de aur (2008, 2009 şi 2010), două de argint (2005 şi 2006) şi una de bronz (2007). Paula Vesa, învinsă de o campioană continentală

În semifinalele categoriei 48 kg, Paula Vesa a defilat pur şi simplu în ring, câştigând prin abandon în prima repriză meciul cu Claudia Neagoe (Oţelul Tîrgovişte). În ultimul act, Vesa a boxat cu campioana europeană, totodată medaliată cu "argint" la Campionatele Mondiale, buzoianca Steluţa Duţă. Sibianca a început curajos, fără să fie impresionată de palmaresul adversarei. La indicaţiile antrenorului Gheorghe Niţă, Vesa a făcut o primă repriză de tatonare, pentru a-i lua pulsul buzoiencei. Runda a doua a fost la fel de echilibrată, ambele sportive încercând să-şi impună stilul, pentru a domina ringul. Din nefericire, în cea de-a treia repriză Paula Vesa a primit cu uşurinţă un avertisment care a făcut-o să piardă două puncte. Conştientă fiind că acest avertisment poate face cât un meci pierdut, sibianca a ieşit, cum se spune, la bătaie. Pugilista pregătită de Gheorghe Niţă n-a reuşit să dea lovitura decisivă, KO-urile la această categorie fiind extrem de rare. Steluţa Duţă a câştigat la puncte, Vesa fiind nevoită să se mulţumească doar cu medalia de argint.

9 ani de box Paula Vesa practică boxul de nici mai mult, nici mai puţin decât 9 ani (şi 3 zile!). În vârstă de 29 de ani (n.a. este născută pe 17 iunie 1981), Vesa are la activ 130 de meciuri, dintre care 111 câştigate. Din restul de 19, unul s-a terminat la egalitate, restul fiind înfrângeri. Vitrina sa cu trofee este impresionantă: medalie de bronz la Copa Italia, în 2003; tot locul 3 la Copa Cascia, un puternic turneu din Peninsulă, locul 6 la Europenele de la Pecs, Ungaria, în 2003, participantă la Campionatul European din 2008, desfăşurat la Liverpool, şi la Mondialul din 2002, în Turcia.

Pe plan intern, Paula Vesa a cucerit peste 10 medalii. În Cupa României are una de aur (2003), 3 de argint (2004, 2006 şi 2009) şi două de bronz (2002 şi 2005), iar în Campionatul Naţional a urcat pe prima treaptă a podiumului în 2008, cucerind în plus alte 6 medalii de argint (2002, 2003, 2004, 2006, 2007 şi 2010) şi două de bronz (2001 şi 2005). Mulţumiri, mulţumiri

Cele două sportive de la CSM Sibiu, împreună cu antrenorul lor, Gheorghe Niţă, doresc să le mulţumească şi pe această cale celor care îi sprijină şi care au contribuit din plin la obţinerea acestor performanţe notabile, şi anume directorului CSM-ului, Viorel Cintean, directorului Direcţiei pentru Sporti a Judeţului Sibiu, Ioan Gligor, preşedintelui Comisiei Judeţene de Box, Nicu Ioan Popa "Corsaru'", sponsorilor Călin Salonte, Dumitru Mihalache, daniel Rusu, Ioan Solomon şi Gigi Barbu, aceştia asigurând toate condiţiile de pregătire, inclusiv un cantonament, în iarnă. Totodată, Fetti, Vesa şi antrenorul Gheorghe Niţă le mulţumesc cadrelor didactice de la Catedra de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţi "Lucian Blaga" din Sibiu, în frunte cu şeful de catedră, prof. univ. dr. Dionisie Turcu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav