Filarmonica Sibiu incepe stagiunea camerala E-mail
filarmonica sibiu Stagiunea camerală a Filarmonicii de Stat Sibiu debutează astăzi de la ora 19:00 la Sala Thalia cu un recital de excepţie susţinut de Cristina Bojin (flaut) şi Cristina Mureşan (pian).

În programul evenimentului sunt incluse compoziţii semnate de Dinu Lipatti, Francis Poulenc, Stan Golestan şi Jules Mouqnet.
„Cristina Bojin a absolvit Academia de Muzică din Stuttgart, sub îndrumarea renumitului profesor Jean-Claude Gérard, perfecţionându-se, apoi, la cursurile de măiestrie susţinute de flautiştii Aurèle Nicolet, Paul Meisen, Davide Formisano şi Andrea Lieberknecht.

Este laureata mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, fiind, deasemenea, distinsă cu premiul „Melos” pentru interpretare (2006), în cadrul Premiilor Criticii Muzicale, România. Între anii 2001-2006 a fost bursieră a fundaţiei „P.E.Förderstiftung für Studierende der Musik”, Mannheim şi a Academiei de muzică de cameră „Villa Musica”, Mainz. A avut, astfel, ocazia de a susţine numeroase concerte camerale alături de instrumentişti ai marilor orchestre, precum Berliner Philharmoniker, Münchener Philharmoniker, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks” a declarat dr. Roxana Pepelea, consultant artistic la Filarmonica de Stat Sibiu.

Cristina Bojin va fi acompaniată la pian de către Cristina Mureşan, laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale. Premiul II (1989) şi Premiul „Sigismund Toduţă” (1992) la Concursul de interpretare „Gh.Dima” Cluj şi două premii pentru acompaniament (1992). Deasemenea a primit Premiul pentru cea mai bună acompaniatoare şi Premiul „Hessische Rundfunk” (1994) la concursul de la Markneukirchen, Germania, iar între 1995-2001 a fost numită acompaniatoare oficială (secţiunea clarinet) a concursului internaţional „Pacem in Terris” de la Bayreuth, Germania.

Stagiunea camerală va continua în luna februarie, mai exact în 23 februarie, cu un recital de pian „Chopin – Rachmaninov” susţinut de pianista Sânziana Mircea.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav