Final de tur pentru sportul sibian ~ Noroc cu Vointa E-mail
final de tur Majoritatea se luptă pentru a scăpa de retrogradare în timp ce cele care se luptă pentru promovare sau, cel puţin, ocuparea unui loc decent în campionat sunt extrem de puţine. Pe primele locuri în topul „scuzelor”, lipsa banilor şi, implicit, a unui lot performant.

Puţine echipe au reuşit să urce pe primul loc şi să se menţină la acel nivel până în ultima etapă. CSU Voinţa, echipa de fotbal din Divizia C se poate lăuda că are cele mai bune rezultate, dintre toate echipele sibiene. Elevii lui Marius Baciu au reuşit să urce pe primul loc după o dispută aprigă la mijlocul turului cu Bihorul Beiuş. Încet, încet s-au distanţat şi au încheiat turul cu 42 de puncte, la o distanţă de 6 puncte faţă de următoarea clasată FC Câmpia Turzii.

"Suntem mulţumiţi de parcursul pe care l-a avut echipa dar, la o analiză împreună cu conducerea, am constatat că mai sunt unele lucruri pe care le mai putem face pentru a merge mai bine", a spus Cornel Stănilă, directorul general al CSU Voinţa Sibiu. Echipa actuală nu îi va mai avea în lot pe Ghindaru care a plecat în Singapore şi pe Foro care a devenit liber de contract şi cel mai probabil va ajunge chiar la rivalii de la FC Câmpia Turzii. Sunt pe lista de transferuri: Florin Dâmbean, Ilie Muşuroia, Şagău, Popa Adrian, Daniel Iancu, Adrian Cârstean, Claudiu Vlad, Iacob Răzvan. Flavius Boroncoi se află în discuţii pentru a fii atât jucător cât şi antrenor secund iar Eugen Beza este în discuţii pentru a semna un contract pe 6 luni pentru postul de antrenor secund. Pentru anul viitor, Cornel Stănilă speră la un joc mai bun şi mai mulţi spectatori la meciuri. Pentru returul de campionat, Voinţa negociază cu cu nouă jucători.

Echipa de volei feminin, CSM-CSŞ Terezianum Sibiu nu stă foarte bine la final de tur. Cu toate că mai sunt câteva etape, voleibalistele nu au prea multe reuşite în jumătatea acestui sezon. Momentan ocupă poziţia a X-a, cu doar două victorii. "Ca şi obiectiv, nu prea am reuşit să ne urmărim în totalitate planurile pentru că nu am bătut la Cluj. Cu lotul pe care îl avem, obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. Dacă reuşim să aducem jucătoare în iarnă, însă nu sunt sigur de nimic până nu văd pe cineva cu acte în regulă, o să încercăm să ne clasăm în primele opt echipe. Deocamdată nu puteam vorbi nimic. În retur sper să câştigăm cu Focşani, Mioveni şi Cluj şi, dacă se poate, în cât mai multe meciuri dar, am spus, am nevoie de un lot competent", a spus Paul Bogdan, antrenorul echipei de volei feminin. Echipa se află în clasament între Ior Bucureşti şi U Cluj. Pe primele locuri în sezonul 2009/2010 se află Metal Galaţi urmată de Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti.

Tot codaşă este şi echipa de fotbal feminin, FC Inter, care se află pe locul 11 la finele turului. Divizionara A nu a reuşit decât două victorii şi un egal însă structura echipei este şubredă pentru că fotbalistele azi sunt, mâine nu mai sunt. "Sunt mulţumit de evoluţia fetelor, nu ştiu dacă se putea mai bine dar, momentan, nu ne interesează poziţia în clasament. A fost destul de greu pentru că nu am avut un lot stabil, fetele se cunosc doar de jumătate de an şi mai ales nu avem bani. Pe când celelalte echipe au bugete enorme, nici nu ne putem compara cu ele", a spus Mihăiţă Stănescu, antrenorul fetelor de la FC Inter. Nereuşitele se trag tot din lipsa banilor, fără de care nu se poate forma un nucleu de jucătoare care să tragă la performanţă.

"Pentru anul viitor ne dorim o echipă mai bună, să nu mai facem acele greşeli din tur. Şi îmi doresc foarte mult să vină toate fetele la antrenamente, să ne adunăm şi să formăm şi noi o adevărată echipă. Dacă ne păstrăm aşa, iar în plus să mai aducem câteva fete, eu zic că în doi-trei ani o să ne luptăm pentru Liga Campionilor, chiar dacă avem acest buget mic. O să reuşim", a mai spus antrenorul. Pe primul loc în clasamentul diviziei A de fotbal feminin se află Sporting Craiova cu 31 de puncte, urmată de FC Municipal Tg. Mureş cu 30 de puncte şi CFF Cluj-Napoca cu 25 de puncte.

La capitolul realizări, rugbyştii de la CSM Sibiu sunt mândrii să ocupe locul II la final de tur. Sportivii au jucat în Cupa României, Seria Vest şi au terminat pe locul II, în spatele celor de la Arsenal Târgovişte. "Sunt mulţumit de echipa mea şi de evoluţia pe care am avut-o în Cupa României, Seria Vest. S-a observat de la începerea turului că jucătorii au crescut foarte mult, atât la nivel de parte defensivă cât şi la partea ofensivă. Dacă nu am fi pierdut cu Alba Iulia poate că eram pe primul loc însă jocul pe care l-am făcut a fost frumos. Pot să spun că acest tur nu a fost deloc uşor, însă băieţii s-au descurcat foarte bine, au legat bine jocul", a spus Florin Troancă, antrenorul CSM Sibiu. Înainte de a reîncepe campionatul, vor avea loc alegeri, iar echipele vor fi împărţite în noi grupe, deci, există posibilitate ca CSM Sibiu să nu mai facă parte din Seria Vest. "În retur sper că vom juca mai bine şi vom reuşi să ocupăm locul I", a încheiat Troancă.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav