Focar de hepatita acuta la Casolt E-mail
Focar de hepatita acuta la CasoltÎn Caşolţ, comuna Roşia, s-a declanşat, la sfârşitul lunii decembrie 2010, un focar de hepatită acută virală de tip A, care totalizează până acum cinci cazuri confirmate serologic, la copii dintr-o comunitate socială defavorizată, transmit reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu (DSP). Alte opt cazuri sunt în curs de investigaţie.

DSP a intervenit în acest focar încă de la debut, în colaborare cu medicii de familie din localitate, instituind măsurile antiepidemice curente, menite să împiedice extinderea focarului şi au fost recoltate probe de apă din focar. Au fost depistate şi izolate sursele de infecţie, s-a făcut dezinfecţie în şcoală şi grădiniţă, iar personalul medico-sanitar, didactic şi a cel responsabil cu curăţenia şi dezinfecţia curentă în colectivităţi a primit instruire pentru a face faţă acestei situaţii.
La începutul lunii ianuarie 2011, 72 copii, care au avut contact cu cei îmbolnăviţi şi trei profesori au fost vaccinaţi.În ciuda acestor măsuri, au apărut alte câteva noi cazuri de îmbolnăvire, în familiile celor infectaţi şi la copiii care s-au jucat cu aceştia. Astfel, în săptămâna 10-16 ianuarie, s-au prezentat la Secţia de boli infecţioase patru copii cu suspiciuni de îmbolnăvire, iar în cursul acestei săptămâni au fost îndrumaţi către serviciile de specialitate din Sibiu, alţi trei copii şi un cadru didactic. În total sunt opt cazuri, aflate în curs de investigaţie. 

Echipa DSP a constatat mai mulţi factori care reduc eficienţa măsurilor antiepidemice în această comunitate, printre care faptul că bolnavii au fost izolaţi la domiciliu în condiţii necorespunzătoare, deşeurile menajere sunt colectate deficitar, iar aprovizionarea cu apă este defectuoasă. „În focar, apa curentă este disponibilă cu intermitenţă, făcând foarte dificilă igiena adecvată a mâinilor. Aceasta este cea mai simplă metodă de întrerupere a transmiterii unei boli cu mecanism fecal-oral, numită „boala mâinilor murdare". Totuşi, nu se pune problema unei epidemii hidrice", au declarat reprezentanţii DSP. 

Drept urmare, DSP a solicitat primăriei Roşia să se implice în cel mai scurt timp, pentru a găsi soluţii la problemele care ţin de competenţa acesteia.

 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav