Focus Sibiu proiect fotografic cu scop caritabil E-mail
focus sibiu Focus Sibiu 2009, prima expoziţie de fotografie de presă din Sibiu va fi deschisă publicului vineri, 18 decembrie, începând cu ora 18.

00. Cele 120 de lucrări din portofoliul autorilor, care vor fi expuse timp de o lună în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, vor curpinde cele mai importante evenimente prezentate de mass-media din Sibiu în anul 2009. După încheierea expoziţiei, fotografiile vor fi scose spre vânzare, fondurile obţinute urmând să fie donate Asociatiei Animal Life pentru a susţine proiectele pe care acest ONG le are în derulare în Sibiu şi în România.

Evenimente culturale, evenimente politice care au influenţat sau care pot influenţa viaţa sibienilor, evenimente desfăşurate în premieră la Sibiu: sportive, artistice sau de altă natură, momente plăcute sau pe care unii şi-ar dori să le uite, toate au fost surprinse de fotoreporterii Silvana Armat şi Sebastian Marcovici şi prezentate într-o expoziţie de fotografie inedită. Toate lucrările din cadrul „Focus Sibiu 2009” vor fi incluse într-un album ce urmează să fie tipărit în serie limitată: „ Tema aleasă de noi este una destul de comună şi totuşi absentă în Sibiu.

Avem expoziţii tematice, de fotografie abstractă, eseuri fotografice şi altele, dar noi încercăm să redam vizitatorului o serie de evenimente frumoase pe care fiecare şi le aminteşte dar şi evenimente mai puţin plăcute, care poate, fără să ne dăm seama, ne-au influenţat viaţa. Intenţia noastră este de a cuprinde toate lucrările într-un album ce va însoţi expoziţia an de an. Cred că e timpul ca pe lângă albumele foto cu Turnul Sfatului, Podul Minciunilor şi aceleaşi clădiri de patrimoniu, Sibiul să aibă un album care să prezinte adevărata viaţă a oraşului. Sibiul real are mai multe de arătat” a declarat Sebastian Marcovici, unul dintre artiştii care vor expune.

Toate fondurile obţinute din vânzarea fotografiilor vor fi direcţionate către proiectul demarat în anul 2008 de Asociaţia Animal Life în parteneriat cu autorităţile locale şi o parte a mass-media din Sibiu privind adoptia animalelor fără stăpân: „ Animalele fără stapan încă sunt privite ca o problemă a cărei rezolvare nu ţine cont de faptul că acestea trebuie ajutate. Cred cu tărie că singura soluţie pentru ameliorarea situaţiei animalelor în România şi în Sibiu este schimbarea mentalităţii şi atitudinii oamenilor din jurul nostru. Însă, de cele mai multe ori, doar cu intenţii bune nu poţi face nimic. De cele mai multe ori este nevoie de bani. Dacă prin expoziţia noastră, vom reuşi să ajutăm şi un singur câine să-şi găsească o familie iubitoare, înseamnă că efortul nostru n-a fost în zadar” a declarat Silvana Armat.

Animal Life este o asociaţie sibiană pentru protecţia animalelor, care reuşeşte să îşi susţină proiectele de peste doi ani. A organizat campanii de sterilizare destinate celor care nu îşi pot permite o asemenea intervenţie. O dată pe lună organizează campanii de adopţie, unde căţeii aflaţi în îngrijirea Asociaţiei pot fi adoptaţi. De-a lungul ultimilor doi ani au reuşit să găsească un cămin pentru aproximativ 200 de căţei şi 40 de pisici. Începand din acest an au început colaborarea cu asociaţii din străinătate, în scopul adopţiilor internaţionale. În momentul de faţă trimite caini pentru adopţii în Germania şi Finlanda. Animal Life se bazează în proporţie de 90% pe resurse proprii, adică pe contribuţiile celor 10 membri activi. Cel mai mare efort este alocat îngrijirii animalelor fără stăpân.

„Focus Sibiu” este un proiect fotografic început de Silvana Armat în anul 2007, ca o prezentare a celor mai importante evenimente artistice ce au avut loc în anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. Conceptul expozitiei a fost dezvoltat, în acest an fiind incluse fotografii surprinse de cei doi autori în cele mai importante momente care au marcat dezvoltarea oraşului Sibiu pe toate planurile. Expoziţia va fi deschisă în perioada 18 decembrie - 18 ianuarie, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08.00 şi 16.00. Intrarea este liberă.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav