Fonduri europene pentru spatiile verzi din Sibiu E-mail
fonduri europene pentru spatii verzi Municipalitatea sibiană a depus două cereri de finanţare nerambursabilă pentru patru zone verzi din Sibiu.

Prima din ele a fost înaintată Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) – România pentru finanţarea execuţiei lucrărilor de reabilitare a parcului Ştrand. În anul 2008, Primăria Sibiu a mai aplicat odată la acest program, iar în urma selecţiei Sibiul a primit finanţare pentru acest obiectiv, însă numai pentru partea de proiectare (PAC şi PT). Primăria Sibiu a dorit să continue colaborarea începută cu PNUD şi în 2009 şi a depus din nou în luna octombrie o cerere de finanţare pentru execuţia efectivă a lucrărilor.

A doua cerere de finanţare a fost înaintată Ministerului Mediului şi Administraţie a Fondului pentru Mediu (Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi) şi cuprinde trei scuaruri din Sibiu: Petofi Sandor, Ţiţeica şi cel din Piaţa Cluj. Pentru reabilitarea acestora municipalitatea a solicitat o finanţare nerambursabilă în valoare de aproximativ 817.000 lei, ceea ce reprezintă 89,95% din valoarea totală eligibilă a proiectului de peste 993.000 lei. Contribuţia proprie reprezintă 10,05% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale proiectului. Prin realizarea acestor investiţii municipalitatea intenţionează să amelioreze situaţia în care se află cele trei zone verzi şi să contribuie la îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii sibienilor.

Astfel, vor fi reabilitaţi peste 11.000 mp de zonă verde care în prezent nu corespund normelor de arhitectură ale unui oraş modern. În scuarul Petofi Sandor (6.327 mp) sunt incluse în proiect repararea şi consolidarea zidurilor de sprijin şi susţinere a solului şi construirea unuia nou în prelungire, refacerea scărilor de acces, realizarea unui canal de scurgere, reabilitarea şi repoziţionarea aleilor, dotarea cu mobilier urban, montarea unui sistem de irigaţie şi înlocuirea stâlpilor de iluminat, refacerea suprafeţelor verzi şi reîntinerirea speciilor vegetale, etc. Pentru scuarul Ţiţeica (2.539 mp) se urmăreşte reproiectarea întregii suprafeţe. Proiectul are un punct central, marcat de un rond şi o fântână arteziană.

Aleile vor fi repavate, gazonul va fi reamenajat şi vor fi plantaţi arbori, va fi creat un nou loc de joacă care să corespundă normelor de siguranţă pentru copii şi vor fi montat noi bănci şi coşuri de gunoi, precum şi toalete ecologice. Prin reamenajarea scuarului din Piaţa Cluj (2.156 mp) se urmăreşte refacerea în totalitate a gardurilor vii de împrejmuire, refacerea gazonului şi plantarea de arbori, montarea de piatră naturală pe suprafaţa aleilor, dotarea scuarului cu module moderne de joacă şi toalete ecologice. Prin urmare, câteva din obiectivele propuse de proiectul „Reabilitare scuaruri din municipiul Sibiu” sunt: realizarea unor mini-parcuri de tip „peisager natural”, îmbunătăţirea biodiversităţii locale, curăţarea zonelor, amenajarea unor trasee corespunzătoare pentru promenadă, încadrarea întregii zone în ansamblul arhitectonic şi istoric al clădirilor de tip medieval, ameliorarea climatului şi calităţii aerului, menţinerea şi dezvoltarea funcţiilor de protecţie a spaţiilor verzi, creşterea confortului sibienilor, creşterea activităţii zonei şi a fluxului turistic, etc.

„Studiile de fezabilitate sunt deja realizate pentru cele trei scuaruri, în baza lor fiind întocmite şi cererile de aplicaţie pentru fondurile nerambursabile. Realizarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie este cuprinsă pe lista de investiţii de anul viitor. De răspunsul pe care îl vom primi din partea celor două autorităţi depinde şi data la care vor demara lucrările propriu-zise. Din informaţiile pe care le avem, la Ministerul Mediului încă se lucrează la evaluarea proiectelor depuse în anul 2008” a declarat primarul Klaus Iohannis

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav