Fonduri nerambursabile de 6 milioane euro pentru turism E-mail
Fonduri turism Sibienii care doresc să îşi dezvolte afacerile din domeniul turismului au la dispoziţie peste 6,6 milioane de euro, fonduri europene, nerambursabile. Acestea pot fi accesate începând din 23 noiembrie, când începe depunerea de proiecte. Cele 6,6 milioane de euro sunt, însă, disponibile pentru toată regiunea Centru, din care face parte şi judeţul Sibiu.

Pot aplica, pentru a obţinerea de fonduri europene pentru dezvoltare structurilor în turism, autorităţile publice locale, întreprinzătorii şi ONG-urile din mediul urban, autorităţile şi întreprinzătorii din mediul rural, precum şi autorităţile şi întreprinzătorii din staţiunile turistice balneo-climaterice (indiferent dacă sunt localizate în mediul rural sau urban), dar şi parteneriate între autorităţi şi asociaţiile de dezvoltare intracomunitară. Proiectele pot avea o valoare între minim 700.000 şi maxim 85 milioane lei, pentru localităţile din mediul urban sau staţiunile turistice balneo-climaterice. Proiectele implementate în localităţile din mediul rural pot avea valoarea minimă de 6,4 milioane lei şi maximă de 85 milioane lei.

Ghidul solicitantului pentru acest domeni major de intervenţie, anume 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”, a fost publicat la sfârşitul lunii octombrie. 70 la sută din fondurile nerambursabile sunt acordate întreprinderilor mici, microîntreprinderilor şi autorităţilor, care au un buget anual mai mic de 10 milioane euro şi mai puţin de 5000 de locuitori. Întreprinderile mijlocii, cu activităţi în domeniul turismului, vor putea accesa fonduri nerambursabile în procent de 60 la sută din valoarea eligibilă a proiectului, iar restul solicitanţilor primesc 50 la sută din valoarea eligibilă a proiectului.

Fondurile disponibile prin domeniul 5.2, sunt alocate pentru proiecte ce prevăd reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv utilităţile din corpul drumului, din staţiunile turistice balneo–climaterice. De asemenea, se pot depune proiecte ce prevăd amenajarea şi modernizarea obiectivelor turistice naturale, a punctelor (foişoarelor) de observare, a căilor de acces la principalele obiective turistice naturale, a refugiilor montane şi posturilor Salvamont, dar şi pentru crearea şi reabilitarea parcurilor balneare, a parcurilor – grădină în staţiuni turistice balneo-climaterice. Sunt eligibile şi proiectele de dezvoltare a reţelelor de captare şi transport a izvoarelor minerale şi saline cu potenţial terapeutic, modernizarea bazelor de tratament, construirea de piscine, ştranduri, bazine de kinetoterapie, terenuri de sport, construirea pârtiilor de schi şi altele.

Mai multe informaţii referitoare la activităţile şi solicitanţii eligibili puteţi afla accesând site-urile www.inforegio.ro, www.adrcentru.ro, sau la Biroul de Informare din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională ADR Centru, telefon 0258818616, interior 281,282.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav