Gala Sibianul Anului 2008 E-mail
Gala Sibianului Intr-un cadru exceptional, la restaurantul Hotelului Hilton, Monitorul a decernat premiile "Sibianul Anului 2008". Zeci de personalitati ale Sibiului au luat parte la evenimentul organizat vineri seara. Marele absent al Galei a fost chiar "Cavalerul Cetatii", primarul Klaus Johannis.

Dupa o pauza de doi ani, Monitorul de Sibiu a relansat cel mai popular concurs organizat vreodata de presa locala si devenit traditional pentru ziarul nostru, „Sibianul Anului". Cititorii au avut la dispozitie trei luni pentru a desemna personalitatile care s-au implicat si remarcat in viata orasului in anul 2008.

Nominalizarile la cele 14 sectiuni au fost facute de redactia Monitorului, insa cititorii au decis cine sa ramana in cursa si cine merita, in final, titlul „Sibianul Anului 2008". In ultimele doua saptamani de concurs, clasamentele au suferit modificari notabile. Cele aproape 6.000 de taloane sosite la redactie au rasturnat topurile de mai multe ori si au stabilit lideri surpriza. Castigatorii concursului au fost anuntati vineri seara, in cadrul galei care a avut loc la Hotelul Hilton din Sibiu.

Ochiul Public

La sectiunea „Ochiul Public" au concurat sapte oameni politici si edili ai judetului: Martin Bottesch - presedintele CJ, Ilie Mitea - fost prefect al Sibiului, Virgil Popa - viceprimar al municipiului Sibiu, Nicolae Neagu - vicepresedinte al PNL Sibiu, Gheorghe Suditu - presedintele organizatiei municipale a PSD Sibiu si Ioan Maricuta - primarul comunei Selimbar. Cititorii Monitorului au decis ca la sectiunea „Ochiul public" castigator sa fie Ioan Banciu, care a primit 1.319 voturi. Locul doi este impartit de doi oameni politici, Martin Bottesch si Gheorghe Suditu, cu cate 1.308 voturi din partea cititorilor. Podiumul este completat de Ilie Mitea, care a primit 614 taloane.

Cavalerul Cetatii

Sectiunea „Cavalerul Cetatii" nu ne mai rezerva surprize de multi ani, desi candidatii la acest titlu se schimba. In acest an, au concurat Klaus Johannis - primarul municipiului Sibiu, Sabin Luca - directorul Muzeului National Brukenthal, Ioan Bojin - directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, Constantin Chiriac - directorul Teatrului National „Radu Stanca" Sibiu si Dumitru Budrala - directorul Astra Film. Sibienii au decis ca si in anul 2008 cavalerul cetatii a fost Klaus Johannis, care a intrunit 1.762 de voturi. Din pacate, primarul nu a venit sa-si ridice trofeul conferit de cititorii Monitorului. Medalia de argint este impartita de doi dintre cei mai reprezentativi oameni de cultura ai cetatii, care au primit 854 de voturi: Ioan Bojin si Sabin Luca. Argintul ii revine directorului Teatrului National „Radu Stanca", Constantin Chiriac, cu 801 voturi din partea cititorilor Monitorul de Sibiu.

Consilierul Local al Anului

La sectiunea Consilierul Local al Anului au intrat in cursa toti membrii legislativului local, insa au ramas in cursa doar 15 dintre ei. Ceilalti nu au primit voturi si au fost exclusi. Sibienii au considerat ca Livia Sava a fost cel mai activ consilier local in 2008. Reprezentantul PD-L a intrunit 1.364 de voturi. Pe locul doi a fost votat consilierul PSD Liviu Cotarla, cu 1.141 de voturi. Locul trei ii revine unei alte doamne de la Partidul Democrat-Liberal, Mariana Brunchea, care a primit 411 voturi.

Consilierul Judetean al Anului

La sectiunea Consilierul Judetean al Anului 2008, lupta s-a dat intre 10 candidati, desi au ramas in cursa 26 de nominalizati. Clasamentul final a fost stabilit de ultimele taloane sosite la redactie. Sibienii si-au manifestat aprecierea si simpatia fata de Adrian Besoiu (PSD), pentru care au trimis 1.362 de taloane. Pe locul doi se claseaza Constantin Sovaiala (PD-L), care a intrunit 744 de voturi. Locul trei este ocupat de Cosmin Ionescu (PSD), cu 361 dintre voturile sibienilor.

Deputatul Anului

Desi Parlamentul Romaniei este una dintre institutiile in care romanii au cea mai putina incredere, sibienii isi crediteaza in continuare alesii. Cei sapte reprezentanti ai judetului in Camera Deputatilor se bucura de aprecierea celor care i-au ales: Mircea Cazan (PNL), Ioan Cindrea (PSD), Ovidiu Gant (FDGR), Mircea Silvestru Lup (PSD), Gheorghe Roman (PD-L), Cornel Stirbet (PD-L) si Raluca Turcan (PD-L). Toti au primit voturi, insa doar trei se afla in top. Social-democratul Ioan Cindrea este deputatul a carui activitate este apreciata de cei mai multi sibieni. Presedintele PSD Sibiu a primit 2.005 voturi de la cititori. Pe locul doi se afla colega sa de camera (a Parlamentului) Raluca Turcan, cu 1.142 de sufragii. Pe ultima treapta a podiumului a urcat Mircea Silvestru Lup, cu 394 de voturi din partea sibienilor.

Senatorul Anului

La sectiunea Senatorul Anului, lucrurile au fost mai simple. Cei trei reprezentanti ai judetului in Camera Superioara a Parlamentului se regasesc si pe podium. Aurul ii revine democrat-liberalului Ion Ariton, pe baza celor 2.109 voturi primite de la sibieni. Cu argint este recompensat social-democratul mediesean Viorel Arcas, care a primit 1.623 de sufragii din partea sibienilor. Medalia de bronz i-a fost rezervata liberalei Minerva Boitan, care a intrunit 549 de sufragii.

Investitia Anului

Anul 2008 a fost unul de crestere economica, in care investitiile au luat amploare. Cea mai profitabila si reprezentativa pentru sibieni este Hotelul Hilton, investitie care a primit 2.128 de voturi. Cupa pentru Hotelul Hilton a fost ridicata de managerul Nicolae Minea. Pe locul doi se claseaza Strandul Sibiu, a carui modernizare a fost salutata cu 2.015 voturi, iar diploma i-a revenit managerului Ioan Popa. Pe locul trei se situeaza Hotelul Golden Tulip, care a primit 367 de voturi.

Banca Anului 2008

Sapte banci si-au disputat intaietatea in preferintele sibienilor la Sectiunea Banca Anului 2008: BCR, BRD, Banca Carpatica, Garanti Bank, Intesa San Paolo Bank, Marfin Bank si Transilvania. Datorita prestatiei managerilor lor, trei dintre ele au urcat pe podium. Locul I este ocupat de Marfin Bank. Directorul sau general, Dorina Berebuna a primit 1.007 voturi din partea clientilor multumiti ai bancii. Locul II revine Bancii Transilvania, condusa de Mariana Vastras, care a intrunit 944 de voturi. Pe locul III se afla BCR, al carui reprezentant, Doina Pitu, a primit 830 de voturi.

Finante-Asigurari

La sectiunea Finante -Asigurari, lupta a fost destul de stransa intre cei patru candidati: Marcela Andanut - Allianz Tiriac, Gabriela Kriska - BCR Asigurari de Viata, Grigore Popescu - Directia Generala a Finantelor Publice si Catalin Vintila - Millenium Insurance. Paradoxal, cei mai multi sibieni l-au votat pe directorul general al Finantelor Publice, Grigore Popescu. El a primit 2.270 de voturi, probabil pentru sarguinta cu care a colectat banii la bugetul statului. Locul doi i-a revenit doamnei Marcela Andanut - director al Allianz Tiriac, cu 1.252 de voturi. Pe locul trei a urcat Gabriela Kriska - director BCR Asigurari de Viata, care a primit 840 de voturi.

Cetateanul Anului

La sectiunea Cetateanul Anului au fost nominalizate personalitati ale vietii politice, culturale, dar si medicale, care s-au implicat in dezvoltarea orasului: Traian Basescu, presedintele Romaniei, dr. Romeo Elefterescu (post-mortem), profesor si sef al sectiei Radiologie si Imagistica a Spitalului Clinic Judetean Sibiu, Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, si dirijorul Petre Zbarcea. Optiunile sibienilor s-au schimbat pana la finalul celor trei luni de concurs. Astfel ca la final, locul I si titlul de Cetatean al Anului 2008 i-a revenit presedintelui PSD, Mircea Geoana, cu 1.702 voturi din partea sibienilor. Pe locul doi, la o diferenta de numai zece voturi, se claseaza Traian Basescu, presedintele Romaniei. Pe locul trei se afla dirijorul Petre Zbarcea, care a primit 1.235 de voturi.

Sportivul Anului

Misiunea sibienilor de a desemna Sportivul Anului 2008 nu a fost prea dificila, pentru ca Sibiul nu are multi sportivi cu care se poate lauda. Performantele celor nominalizati au fost, insa, corect contabilizate de cititorii Monitorului de Sibiul. Medalia de aur ii revine, incontestabil, gimnastei Steliana Nistor, care a primit 2.937 de voturi. Argintul pleaca la Medias, deoarece presedintele Clubului Gaz Metan a fost votat de 1.242 de sibieni. Cu bronz, si 386 de voturi, il recompenseaza sibienii pe Mircea Vulc, directorul Clubului de baschet CSU Atlassib.

Managerul Anului

Si sectiunea Managerul Anului 2008 a cunoscut mai multe rasturnari de clasament, pe parcursul celor trei luni de concurs. Cititorii Monitorului de Sibiu au decis, in final, care au fost cei mai buni oameni de afaceri in anul 2008. Alegerea nu a fost deloc usoara. Ca dovada, avem doi manageri care au impartit prima treapta a podiumului. Acestia sunt Ilie Carabulea, managerul Holdingului Atlassib, si Ilie Vonica, managerul Polisano. Fiecare dintre ei a primit cate 2.692 de voturi. Pe treapta a doua a podiumului a urcat Gheorghe Aldea, managerul Alcomsib, cu 564 de voturi, in timp ce pozitia a treia i-a revenit lui Doru Rosca, managerul SC Eurofoam SA, care a primit 483 de voturi. La aceeasi sectiune, dedicata oamenilor de afaceri din Medias, pe prima treapta a podiumului a urcat Valer Blaga, managerul firmei Noi's si al societatii Granit SRL, care a primit 1.897 de voturi. Locul doi i-a revenit Liviei Calburean, manager Dafora SA, cu 1.614 voturi. Locul trei a fost ocupat de Mircea Vescan, managerul Armax Gaz, care a primit 799 de voturi.

Omul sfinteste locul

Sectiunea Omul Sfinteste Locul este speciala, deoarece este dedicata oamenilor speciali, care si-au pus amprenta, de-a lungul timpului, pe activitatea institutiilor pe care le-au condus. Nu mai putin de 12 directori ai unor societati sau institutii deconcentrate ale statului au fost nominalizati la aceasta sectiune. Trei dintre ei au urcat pe podium, pe baza voturilor primite de la cei care i-au apreciat. Astfel, locul I i-a revenit lui Ioan Bota, directorul general al Vamii Sibiu, care a primit 1.346 de voturi de la sibieni. Pe locul doi se afla maiorul Cosmin Balcu, inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Sibiu, cu 1.279 de voturi. Locul trei este ocupat de Corneliu Bucur, directorul general al Complexului National Muzeal Astra in anul 2008, care a primit 1.248 de voturui.

Doamnele Sibiului

Decernarea premiilor din cadrul galei de vineri s-a incheiat cu sectiunea „Doamnele Sibiului". Nu pentru ca ar fi pe ultimul loc, ci pentru ca doamnele joaca cel mai important rol in viata noastra si, implicit, in viata orasului. Cititorii Monitorului de Sibiu au avut de ales dintre patru doamne care s-au implicat activ in viata comunitatii, si au dus faima Sibiului dincolo de granitele judetului si chiar ale tarii: Iulia Dragomirescu, managerul Hotelului Continental, Felicia Gligor - presedinta Colegiului Farmacistilor Sibiu, Silvia Macrea - directorul Centrului Junii Sibiului si Ofelia Popii - actrita a Teatrului National „Radu Stanca" Sibiu. In final, sibienii au decis ca pe prima treapta a podiumului sa urce Silvia Macrea, careia i-au oferit 2.270 de voturi, pe locul doi Iulia Dragomirescu, cu 853 de voturi, iar pe locul trei Felicia Gligor, cu 817 voturi.

Spectacol

Dupa festivitatea de premiere, a urmat recitalul oferit de Remus Cipariu, fiul cunoscutului interpret Sergiu Cipariu, iar apoi au urcat pe scena membrii formatiei „Planty", care au dinamizat atmosfera. Punctul culminant al evenimentului a fost prezentarea de moda semnata Ada Bucsa. 14 modele ale agentiei 4Image, printre care si Alexandra Petria, cea care a reprezentat Romania la Miss Europe & World Junior 2009, au defilat pe scena in tinute provocatoare. Gala s-a incheiat cu o degustare de vinuri spaniole, oferite de Viniteca.

Preparate delicioase

Bufetul suedez preparat de maestrii bucatari de la Hotelul Hilton a fost impecabil. Preparatele delicioase au fost asezonate cu vinurile spaniole oferite de Viniteca, iar superbele aranjamente florale care au ornat mesele au fost oferite de Floraria „Anotimpul Verde". De asemenea, castigatorii galei au primit cadou cate un abonament la Spa-ul Hotelului Hilton, oferit de managerul Oana Manole.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav