Garda Financiara a inchis un magazin de vise E-mail
magazin vise inchis Unuia dintre magazinele care comercializează plante etnobotanice i–a fost suspendată activitatea de inspectorii Gărzii Financiare. Două dintre cele 4 magazine la care au mers în control inspectorii aveau un afiş prin care îşi informau clienţii că chioşcul este închis temporar. Astăzi este aşteptat actul normativ care să scoată magazinele care vând plante etnobotanice în afara legii. De teamă să nu rămână cu marfa pe stoc, magazinele de vise fac reduceri de 50%.

Unul dintre magazinele care vând plante etnobotanice a fost închis luni seara de către inspectorii Gărzii Financiare. Vânzătorii de vise sau trezit în puterea nopţii cu un control inopinat. Nu au putut arăta bonurile fiscale de la pliculeţele de plante etnobotanice vândute. A fost singura neregulă pentru care magazinul a putut fi închis.

Controlul Gărzii se pare că a răsuflat, pentru că două din patru magazine ştiute de inspectori erau, luni, închise temporar. "Aflasem despre unul dintre magazinele de vise din Piaţa Mică lucruri destul de grave. Există discuţii cum că acolo s-ar vinde mai mult decât plante etnobotanice. Din punct de vedere contabil - pentru că acesta este controlul pe care noi îl putem face - magazinul funcţiona legal. La altul era suspect că marfa era multă, dar încasările puţine. Colegii mei au văzut că nu se dădeau bonuri fiscale", a spus Nicolae Fumurescu, directorul Gărzii Financiare Sibiu. Acest magazin de vise a fost închis ieri, conform legii, după ce reprezentantul legal al firmei a luar act de amendă şi de suspendarea activităţii. Conform OUG 28/99 republicată, magazinul va primi, pe lângă suspendarea activităţii pe o perioadă de 3 luni, şi o amendă între 8.000 şi 10.000 de lei.

Controalele vor continua

Pentru că se tem de ziua de astăzi, când magazinele care vând plante etnobotanice ar putea fi scoase în afara legii, cei mai mulţi dintre cei care comercializează droguri legale au început să facă promoţii. "Aveau promoţii! Aveau pliculeţe pe care le vânduseră cu 35 de lei şi care acum costau doar 15 leI. Probabil se tem că vor rămâne cu marfa dacă plantele acestea nu vor mai fi legale", a mai spus Fumurescu. Directorul Gărzii de la Sibiu spune că va continua controalele, pentru că e conştient de pericolul pe care îl prezintă aceste magazine. Mai grav este, însă, faptul că aceste plante au început să se vândă, se pare, în discoteci. La urechile organelor de control au ajuns informaţii cum că persoanele îmbrăcate exagerat de ţipător în cluburi sunt, de fapt, vânzători de vise.

Ziua decisivă

Astăzi, primul ministru Emil Boc aşteaptă, de la ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, actul normativ privind interzicerea consumului şi comercializării de plante halucinogene. Premierul i-a cerut ministrului încă de vinerea trecută ca actul să fie finalizat în regim de urgenţă până astăzi, chiar dacă lipseşte avizul din partea Comisiei Europene. Boc a luat decizia de a nu mai aştepta avizul CE, după ce un tânăr care a consumat plante de la Magazinul de Vise a murit, săptămâna trecută. Emil Boc a mai cerut Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne să analizeze foarte serios problema drogurilor, atât a celor clasice, cât şi a noilor plante halucinogene, în condiţiile în care devine un fenomen scăpat de sub control. În prezent, în România sunt permise magazinele etnobotanice care vând substituente de cannabis sau alte halucinogene.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav