Grevistii de la CFR Sibiu sunt anchetati E-mail
Grevistii de la CFR Cinci angajaţi ai CFR Sibiu, care au oprit trenurile săptămâna trecută, în cadrul grevei spontane, au fost anchetaţi administrativ luni, 6 iulie, de o comisie. Dacă măsurile luate împotriva acestora vor fi drastice, reprezentanţii sindicatului anunţă reluarea conflictului de muncă.

Angajaţii CFR implicaţi în declanşarea grevei spontane de miercuri, 1 iulie, au răspuns luni, în faţa unei comisii de anchetă. În cazul regionalei Braşov, de care aparţine şi Sibiul, au dat declaraţii şapte angajaţi, dintre care cinci la Sibiu şi doi la Făgăraş. „Încă nu se ştiu măsurile ce vor fi luate împotriva acestora, dar, în cazul în care vor fi luate măsuri administrative împotriva salariaţilor, se riscă declanşarea unui nou conflict de muncă”, avertizează vicepreşedintele USLMCI Braşov, Ovidiu Dâmbean.
Greva spontană a izbucnit, la Sibiu, miercuri, 1 iulie, în jurul orei 15. Mai multe trenuri de tip persoanal care circulau spre Făgăraş, Mureş, Craiova şi Mediaş au fost oprite în gară. Circulaţia a fost reluată în jurul orei 17.

Angajaţii şi-au primit salariile

Potrivit reprezentantului sindicatului, angajaţii CFR Sibiu şi-au primit salariile în cursul zilei de luni, 6 iulie, la cinci zile de la declanşarea grevei.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat, în ziua grevei, potrivit Mediafax, că salariaţii CFR îşi vor primi salariile la începutul acestei săptămâni, existând baza financiară pentru aceste plăţi. Acesta a adăugat că cei care opresc trenurile vor răspunde pentru acest lucru, riscând chiar desfacerea contractului de muncă.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav