Gripa noua in 2000 de pliante impartite in scoli E-mail
2000 de pliante Peste două mii de pliante cu informaţii despre infectarea cu virusul AH1N1 au fost distribuite, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, în şcolile din judeţ, conducerea instituţiei cerând directorilor să reactiveze comitetele de gripă înfiinţate prin ordin al Ministrului Sănătăţii.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Constantin Gorun, comitetele de gripă au fost înfiinţate încă din luna septembrie în toate unităţile de învăţământ din judeţ, însă acum s-a făcut o reactivare a lor, transmite Mediafax. "Am readus în atenţia directorilor de şcoli această problemă, având în vedere amploarea pe care a luat-o problema infectării cu virusul gripal. În acest sens am postat pe site-ul ISJ o notă de serviciu în care am cerut revederea tuturor aspectelor legate de O.M.S. 1094, astfel încât toţi profesorii, asistentele şi medicii implicaţi să ştie exact ce au de făcut", a spus Constantin Gorun.

Gorun a adăugat că în fiecare şcoală din judeţ profesorul care intră primul în clasă face o evaluare a stării de sănătate a elevilor şi constată dacă sunt probleme care ar impune contactarea membrilor comitetului de gripă. "Dacă vreun elev este suspectat a avea probleme de această natură sunt contactaţi medicul şi asistenta şcolii, iar aceştia decid dacă este vorba sau nu despre vreo problemă, în colaborare cu Autoritatea de Sănătate Publică Sibiu cu care am lucrat foarte bine. Din fericire, noi nu am avut, până în prezent, probleme la nivelul unităţilor de învăţământ", a spus Constantin Gorun. Potrivit acestuia, unităţile din mediul urban nu prezintă o problemă, deoarece fiecare are un medic şi o asistentă arondaţi.

În mediul rural, unde şcolile nu au medic şi asistentă problema supravegherii elevilor a fost preluată de către medicii din comune şi de către asistentele din fiecare localitate. Pentru prevenirea îmbolnăvirii şi pentru o mai bună cunoaştere a modului de răspândire a virusului AH1N1, dar şi simptomele specfice ale acestuia au fost distribuite peste două mii de pliante în judeţ, care deja au ajuns la elevi cu rugămintea de a le preda şi părinţilor, astfel încât informarea să fie cât mai completă. Până în prezent, în judeţul Sibiu au fost confirmate opt cazuri de gripă nouă.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav