Gripa porcina spitalele intra de azi in carantina E-mail
Carantina gripa procina Toate spitalele din ţară intră de luni, 2 noiembrie, în carantină, potrivit unei decizii a Comitetului de Coodonare pentru Gripă, ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii gripei AH1N1. Altfel spus, vizitele la pacienţi vor fi limitate şi numărul acestora va fi restricţionat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, că toate spitalele vor intra în carantină, ceea ce înseamnă că vizitele vor fi limitate, iar numărul aparţinătorilor în spital va fi redus. Potrivit Mediafax, care citează surse din interiorul ministerului, în unităţile de primiri urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru preluarea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii superioare. „Ministerul Sănătăţii va emite un ordin de ministru pentru ca medicii de familie să fie mobilizaţi la acţiunile de vaccinare”, spune Streinu Cercel, citat de Mediafax.

În următoarea săptămână, vor fi distribuite medicamente antivirale în secţiile de boli infecţioase din spitalele judeţene. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va aloca 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate, care vor achiziţiona măşti şi dezinfectanţi. Vaccinarea va începe la sfârşitul lunii noiembrie, respectiv în 26 - 27, cu vaccin Anti-grip produs de Institutul Cantacuzino.

Vaccinul va fi făcut în cadrul campaniei de vaccinare a Ministerului Sănătăţii şi nu se va găsi în farmacii. Primele 1,3 milioane de doze de vaccin vor fi pentru personalul medico-sanitar, elevii de liceu şi studenţii din Iaşi şi Bucureşti. O altă parte din aceste doze va fi pentru imunizarea personalului angajat la Poliţia de Frontieră, în special în zona graniţei cu Ucraina.

La momentul redactării materialului, la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu a fost trimis nici un ordin care să dispună carantina în cazul spitalelor din judeţ.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav