Grupare mafiota anihilata la Sibiu E-mail
grupare mafiota anihilata Procurorii de la Alba au finalizat rechizitoriul în cazul celor 29 de membri ai unei grupări infracţionale din Sibiu, o parte dintre ei arestaţi în luna iunie a acestui an * Din cele 29 de persoane trimise în judecată, 13 sunt cercetate în stare de arest preventiv * Membrii grupării sunt acuzaţi de şantaj, tâlhării, ameninţări, loviri, solicitări de taxe de protecţie, tentative de omor * Împreună, ei au comis peste 100 de infracţiuni *

29 de persoane au fost trimise în judecată, într-un dosar extrem de complex, în care inculpaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani sunt acuzaţi de şantaj, tâlhării, ameninţări, loviri, solicitări de taxe de protecţie, tentative de omor. 13 dintre cei 29 sunt cercetaţi în stare de arest preventiv. Ancheta în acest caz a început în urmă cu mai bine de un an de zile, iar arestările s-au făcut în luna iunie a acestui an. Cei 29 au împreună, la activ, peste 100 de infracţiuni, dintre care două sunt tentative de omor. "Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu lucrătorii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu au finalizat dosarul privind gruparea infracţională care acţiona pe raza municipiului Sibiu, fiind trimise în judecată 29 de persoane", a spus subcomisarul Sebastian Veştemean, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu.

Taxe de protecţie şi şantaj

Membrii grupării acţionau în mai multe direcţii. De exemplu, atunci când se percepea o taxă de protecţie, acest lucru se făcea mascat, prin impunerea unui om de-al lor ca agent de pază al barului respectiv, pe un salariu consistent. În cazul în care erau refuzaţi, creau incidente în local. În ceea ce priveşte acuzaţiile de şantaj, una din victime a fost un minor, de la care au pretins bani sau achiziţionarea de la ei a unor maşini supraevaluate. În urma şantajurilor, familia tânărului a ajuns să le plătească aproximativ 180.000 de euro. Un bărbat considerat ca fiind rival s-a trezit cu o parte din membrii grupării peste el în casă. A fost ameninţat cu moartea dacă nu face ce i se spune, de faţă cu familia lui.

Tentative de omor

Două dintre acuzaţiile ce li se aduc sunt pentru tentativă de omor. Într-unul din cazuri, membrii grupării au avut un scandal într-un bar cu un grup de tineri. Pe unul dintre ei l-au urmărit până acasă şi l-au bătut crunt. Tânărul s-a ales cu un cheag de sânge pe creier, a avut nevoie de operaţie dar, din fericire, a scăpat cu viaţă. Tot membrii grupării sunt vinovaţi şi de înjunghierea, în picior, a unui tânăr, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în prima zi din luna iunie a acestui an.

Apartament închiriat pentru depozitarea armelor

Nucleul grupării s-a format la sfârşitul anului 2007, pe fondul vidului de putere lăsat de arestarea lui Tâmplaru. Au devenit atât de puternici, încât ajunseseră, pentru sume de ordinul miilor sau zecilor de mii de euro, să ia comenzi pentru a lichida sau a bate oameni. Un apartament a fost special închiriat în Sibiu pentru ca membrii grupării să-şi depoziteze acolo arme, în mare majoritate săbii, şi substanţe anabolizante, pentru ca la eventualele percheziţii ale oamenilor legii acestea să nu fie descoperite în locuinţele lor. Când aveau de "intervenit" undeva, armele erau luate într-o maşină, împărţite, şi apoi aduse înapoi în apartament. Gruparea nu a acţionat doar în municipiul Sibiu, ci şi în Mediaş sau în Cisnădie. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav