Hotii din Sibiu nu se feresc - Cele mai multe talharii au loc la lumina zilei E-mail
hotii din sibiuNumărul de tâlhării ce au avut loc la Sibiu de la începutul anului este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei statistici prezentată de reprezentanţii poliţiei, luni, 27 septembrie. În plus, poliţişti au remarcat că vara care a trecut au avut loc multe tâlhării prin smulgerea de la gât a bijuteriilor, în plină stradă, ziua în amiaza mare. Locurile în care au avut loc cele mai multe tâlhării au fost pe străzile din municipiu, urmate de parcuri şi cartierele Vasile Aaron şi Hipodrom.

În primele şapte luni ale acesuti an, potrivit unor statistici prezentate de reprezentanţii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Sibiu, au avut loc 37 de infracţiuni, dintre care, mai mult de jumătate dintre ele, în municipiul Sibiu. „Ne confruntăm cu mai multe tâlhării anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, ne aflăm, la o medie pe ţară, undeva la mijloc. Fenomenul infracţiunilor de acest gen a început să crească din 2008", a explicat şeful Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Sibiu, Nicoleta Gavrea.

Atenţie la bijuterii

Potrivit sursei citate mai sus, în vara acestui an, fenomenul infracţionalităţii de stradă a avut anumite particularităţi. Cele mai multe dintre tâlhăriile care au avut loc au fost reclamate la poliţie de victime care acuzau infractorii că le-au smuls bijuteriile de la gât. Şapte astfel de infracţiuni şi o tentativă au avut loc în vara acestui an, potrivit datelor statistice. „În urma reclamaţiilor, au fost identificaţi doi autori. Unul dintre ei, de 19 ani, a fost reţinut pentru o tentatviă şi patru infracţiuni. A fost prezentat Parchetului şi cercetat în stare de arest. De asemenea, a fost identificat un autor din Făgăraş, pentru o infracţiune de smulgere a bijuteriilor de la gât. Alte două infracţiuni au rămas cu autor necunoscut", a declarat Nicoleta Gavrea.

Vasile Aaron şi Hipodrom, cele mai multe infracţiuni

Mai mult de jumătate din infracţiunile constatate în primele şapte luni ale acestui an au avut loc în municipiul Sibiu. 20 din cele 37, mai exact. 12 dintre ele au avut loc pe stradă. Alte două în parcuri şi în cartierele Vasile Asron şi Hipodrom. „În cartierul Hipodrom lucrătorii se confruntă cu o paletă variată a infracţionalităţii", a declarat Nicoleta Gavrea.

Toate infracţiunile au avut loc la lumina zilei şi printre victime s-au numărat patru minori, 14 persoane cu vârste între 19 şi 30 de ani, alte 14 persoane cu vârste până în 50 de ani şi cinci persoane în vârstă.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav