Iarna pe sosele E-mail
iarna pe sosele Circulaţia pe şoselele din Sibiu s-a îmbunătăţit ieri, faţă de ziua de marţi, când căderile de zăpadă au creat probleme şoferilor şi firmei care asigură deszăpezirea. În 24 de ore, Schuster & Co Ecologic, firma care deszăpezeşte străzile din Sibiu, în baza unui contract cu Primăria Municipiului Sibiu, a folosit aproximativ 300 de tone de sare, a intervenit cu şase utilaje şi a avut 48 de ieşiri pe teren, spune Carmen Câmpean, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei MunicipiuluI Sibiu.

Potrivit contractului încheiat de Primărie cu societatea de deszăpezire, aceasta din urmă intervine pe cinci trasee, pe care sunt incluse mai multe străzi, străzile principale, intens circulate fiind de urgenţa I, arterele mai puţin circulate de urgenţa II şi străzile nemodernizate de urgenţa III. Hotărârea de Consiliu Local nr. 304 din 2009 prevede că Sibiul trebuie să aibă pregătite pentru iarnă cinci autospeciale, patru gredere, două autogredere, patru basculante, două încărcătoare şi un autoturism pentru intervenţie. În plus, stocul de material antiderapant trebuie să fie de minim 1.000 tone de sare industrială, 100 tone clorură de magneziu şi 50 metri cubi de sort.

Ieri, drumarii sibieni au continuat activitatea de deszăpezire începută luni noaptea, chiar dacă în unele zone din judeţ cantităţile de zăpadă căzute nu au fost însemnate. Timp de două zile, potrivit informaţiilor oferite de directorul Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu, Liviu Creţu, pe drumurile naţionale care traversează judeţul Sibiu au fost împrăştiate 287 metri cubi de material antiderapant. "Nu au existat blocaje rutiere pe tronsoanele care străbat judeţul Sibiu. Noi monitorizăm situaţia 24 de ore din 24 şi suntem pergătiţi să intervenim când este nevoie. Astăzi (n.red - ieri după amiază) am verificat din nou starea tehnică a utilajelor, astfel încât să nu existe probleme", ne-a declarat Liviu Creţu, director SDN Sibiu. Activitatea de deszăpezire este realizată cu 30 de utilaje. Cele mai dese intervenţii au avut loc pe tronsoanele cuprinse între localităţile Apoldu de Sus - Miercurea şi Avrig - Arpaşu de Jos, unele dintre cele mai tranzitate din ţară. Ieri după-amiază, singurul drum naţional cu zăpadă a fost DN 7C Transfăgărăşan, însă stratul de zăpadă a fost de 1- 2 cm, iar zăpada a fost "frământată".

Şi drumarii care acţionează pe drumurile judeţene lucrează la foc continuu. Astfel, pe toate drumurile judeţene se acţionează cu material antiderapant, fiind folosite 50 de utilaje. "Nu sunt probleme pe drumurile judeţene, iar dacă vor exista suntem pregătiţi să acţionăm. Facem un apel la conducătorii auto să-şi echipeze corespunzător autoturismul pentru condiţiile de iarnă", ne-a declarat Mircea Vălean, directorul "Drumuri şi Poduri", societatea de drumuri a Consiliului Judeţean. Responsabilii societăţii spun că nu este o problemă cantitatea de zăpadă care cade pe drumurile judeţene, dar atunci când apare viscolul activitatea de deszăpezire se îngreunează simţitor din cauza împrăştierii zăpezii.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav