In greva foamei pentru aflarea adevarului despre moartea fiului sau E-mail
in-greva-foamei Alexandrina Buzatu, o femeie de 53 de ani din Mediaş, a început de luni dimineaţa un protest extrem, prin care încearcă să sensibilizeze autorităţile în privinţa elucidării împrejurărilor ce au condus la decesul, în urmă cu nouă luni, a fiului său.

Femeia, mamă a patru copii (dintre care, în prezent, doar trei mai sunt în viaţă) a ales să intre în greva foamei, pe timp nelimitat, în Piaţa Agroalimentară, în speranţa că mass-media - în care se declară foarte încrezătoare – va face lumină în cazul morţii violente a fiului său. În data de 31 octombrie 2008, tânărul Petre-Andrei Artăriş, în vârstă de 24 ani, a murit electrocutat de un arc electric dezvoltat în timp ce făcea curăţenie, alături de alţi şase colegi, într-o hală de producţie dezafectată aparţinând S.C. Armax-Gaz S.A. Mediaş.

Mama victimei a fost înştiinţată vineri de către procurori că în respectivul dosar s-a decis neînceperea urmăririi penale, semn că vinovat de întâmplare este nimeni altul decât…mortul. În exclusivitate, femeia ne-a declarat, luni seara, că “protestul meu, care va continua zi şi noapte în Piaţa Agroalimentară este unul autorizat şi susţinut de toată lumea.

Nu am niciun fel de pretenţii materiale, vreau doar ca dosarul cu pricina să fie instrumentat corect, prin audierea tuturor martorilor şi nu muşamalizat aşa cum încearcă Justiţia pentru că, implicat în acest caz, este un influent om de afaceri din Mediaş. În paralel, voi solicita Statului Român renunţarea la cetăţenia română, pentru că, după modul în care îşi face aici treaba Justiţia, îmi e extrem de ruşine că sunt româncă.

Eu, o femeie simplă, am aflat exact modul în care a murit fiul meu, carbonizat la 23.000 de volţi, în timp ce procurorii au o cu totul altă versiune. Aceştia spun că, fiul meu, nu avea ce căuta în acea incintă, însă el, mecanic de profesie, primise drept sarcină de serviciu să cureţe hala. Aş vrea să cred că toţi cei din conducerea S.C. Armax-Gaz S.A. nu aveau cunoştinţă de faptul că în acea încăpere era curent electric de înaltă tensiune altfel aceştia se fac vinovaţi de crimă cu premeditare. Oricum, din partea acestora nu am primit niciun fel de sprijin, cu excepţia câtorva colaci şi a unor sticle cu vin, folosite la parastasul de înhumare a fiului meu. Însă, ceea ce doresc eu, este ca toţi cei vinovaţi de faptul că au trimis şapte copii într-un loc extrem de periculos, în care nu existau panouri de avertizare să plătească”, a mai spus îndurerata mamă. (Ion GÎRNOD)

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav