Incep probele de Bacalaureat E-mail
incep probele de bac Anul acesta examenul de Bacalaureat vine cu noutati. Deosebirea o face structura examenului, probele orale sustinansu-se in timpul anului scolar si, in plus, se introduce proba digitala.

Din data de15 februarie, elevii de liceu intra din nou in focul probelor de bacalaureat

Dupa modelul francez, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a schimbat structura examenului de bacalaureat, reducand numarul de probe. Si schimbarile nu se opresc aici. Probele orale vor fi sustinute in timpul anului scolar. Astfel, elevii vor sustine trei examene orale, la romana (si limba materna), limba straina si informatica (competente digitale) si trei examene scrise la romana (si limba materna), matematica sau istorie, in functie de profil, si la o alta materie din aria curiculara a profilului urmat la liceu. Prin aceasta masura se doreste introducerea unor certificate de competente la examenele orale, care sunt recunoscute la nivel european si pot servi la angajare.

Calendarul probelor de Bacalaureat

In Sibiu, numarul total al absolventilor ciclului liceal este de 3.975. Acesti elevi vor sustine in perioada 15 -17 februarie proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, aceasta fiind proba A, iar in perioada 17-19 februarie proba de evaluare a competentelor lingvis, la aceasta ultima proba vor participa elevii Colegiului National „Samuel vom Brukenthal" din Sibiu si cei ai Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth" din Medias, care sunt in majoritate etnici. Desi in unele judete ale tarii conditiile meteorologice ar putea impiedica desfasurarea probelor de bacalaureat, in judetul Sibiu situatia este sub control. „La noi in judet nu se vor inregistra niciun fel deprobleme, si totul va decurge bine.

Conditiile meteo nu vor afecta in nicuun fel desfasurarea procesului de evaluare", a explicat Constantin Gorun, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Sibiu. Probele de bac vor continua in perioada 19 - 29 aprilie 2010, cu proba de evaluare a competentelor digitale, proba D, iar intre 31 mai si 4 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna, proba C. Incheierea cursurilor pentru elevii clasei a XII-a si totodata a cursurilor liceale, se va face in data de 11 iunie 2010, iar in 28 iunie elevii vor sustine proba de Limba si literatura romana, proba E punctul a, proba scrisa. In 29 iunie Limba si literatura materna, proba E punctul b, proba scrisa, pe 30 iunie 2010 proba obligatorie a profilului, proba E, punctul c, proba scrisa, iar pe 2 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii, proba E punctul d, proba scrisa. Afisarea rezultatelor se va face in data de 4 iulie 2010, pana la orele 16.00. De la ora 16, si pana la ora 20, in aceeasi zi, cei nemultumiti vor putea depune contestatiile, rezolvarea acestora se va face pe 6-7 iulie, iar pe 8 iulie se vor afisa rezultatele finale.

A doua sansa

Pentru cei care nu promoveaza examenul de maturitate in prima sesiune, va exista a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Pentru aceasta, inscrierile se vor putea face in perioada 5 - 9 iulie 2010, iar in perioada 23-24 august se va face evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A, intre 23-24 august evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, proba B, zilele de 24 -25 august sunt dedicate evaluarii competentelor digitale, proba D, pe 30 august proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe 31 august proba scrisa la limba si literatura materna. In prima zi de toamna, 1 septembrie, se va sustine proba obligatorie a profilului, proba scrisa si pe 3 septembrie proba la alegere a profilului si specializarii, proba scrisa. In 5 septembrie se vor afisa rezultatele, pana la orele 16.00, iar dupa aceasta ora si pana la ora 20.00 se vor putea depune contestatiile. In zilele de 7-8 septembrie acestea se vor solutiona, iar pe 9 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav