Incep protestele la Sibiu E-mail
incep protestele la Sibiu Reprezentanţii filialelor locale ale confederaţiilor sindicale şi ale sindicatelor afiliate acestora s–au întâlnit cu parlamentari de Sibiu. Întâlnirea a avut loc vineri, 19 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi a avut drept scop prezentarea în faţa parlamentarilor de Sibiu a principalelor probleme şi revendicări ale sindicaliştilor.

La întâlnire au participat Marius Vingerzan, preşedintele filialei Cartel Alfa Sibiu, Tomuţă Silvestru, preşedintele filalei BNS Sibiu, Dan Pirnoiu, preşedintele filialei CNSLR Frăţia Sibiu, alături de parlamentarii de Sibiu Minerva Boitan (PNL), Mircea Cazan (PNL), Ioan Cindrea (PSD), Mircea Silvestru Lup (PSD) şi Viorel Arcaş (PSD).

Pichet la Prefectură

Principalele puncte de discuţie în cadrul întâlnirii au fost cele legate de modificarea Legii pensiilor, salariul minim garantat de 705 lei, Legea salarizării unitare în sectorul bugetar, printre revendicările sindicaliştilor aflându-se stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie, vârsta de pensionare la 63 de ani, în loc de 65, cât prevede Legea pensiilor, stabilirea salariului minim pe economie la 705 lei. Sindicaliştii prezenţi la întâlnire şi-au expus punctul de vedere în faţa parlamentarilor de Sibiu, care le-au dat asigurări cu privire la sprijinirea acestor amendamente. Mai mult, deputatul PNL Mircea Cazan a venit cu propunerea semnării unui protocol între parlamentarii de Sibiu şi sindicate.

"Noi prefiguram ce urma să se întâmple. Nu au venit cei de la PD-L (...) Întâlnirea nu rezolvă problema, dar a fost benefică pentru că le-am expus şi parlamentarilor de Sibiu punctul nostru de vedere. În ceea ce priveşte protocolul, nu ne dăm în lături de la semnarea lui. Cred, însă, că este mai benefic să facem un protocol pe plan local", a spus Marius Vingerzan. El a mai arătat, că sindicaliştii afiliaţi Cartel Alfa vor picheta sediul Prefecturii Sibiu, protestul fiind programat pentru joi, 25 martie. În acest sens, liderul de sindicat a subliniat faptul că acţiunile sindicatului vor continua până în momentul în care se va ajunge la un rezultat pozitiv.

Învăţământul, în fierbere

La rândul lor, angajaţii din învăţământul sibian, membri ai SIP judeţul Sibiu, anunţă că vor trece la măsuri de protest, se arată într-un comunicat transmis de SIP Sibiu. Decizia sindicaliştilor vine după ce a fost deschis conflictul de muncă, de drepturi, prin înregistrarea a 63 de dosare în contencios – administrativ, privind încadrarea salarială a acestora în anul 2010. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţii F.S.L.I, F.S.I. "Spiru Haret", F.E.N şi F.N.S. "Alma Mater". În cadrul întâlnirii sindicatelor din învăţământ au fost analizate problemele cu care se confruntă salariaţii din învăţământ şi cercetare, precum şi anumite prevederi ale Proiectului Legii Educaţiei, care potrivit sindicaliştilor, contravin intereselor angajaţilor.

Cele patru federaţii sindicale au hotărât un calendar de acţiuni comune. În consecinţă, potrivit unui comunicat comun transmis de sindicate, protestele încep astăzi, prin "netrecerea notelor şi a calificativelor în documentele şcolare oficiale", notele urmând a fi comunicate elevilor şi părinţilor. Sindicaliştii din învăţământ îşi propun boicotarea examenelor naţionale, organizarea joi, 25 martie, în Capitală, a unui miting urmat de un marş de protest; depunerea în 14 aprilie la Parlamentul României, de către cele patru federaţii a propunerilor pentru Legea Educaţiei Naţionale. Totodată, calendarul de proteste comun mai prevede ca în ziua de 22 aprilie să aibă loc un protest naţional, prin încetarea activităţii în toate unităţile de învăţământ, urmând ca ulterior să fie depusă o plângere la forurile internaţionale pentru nepunerea în practică a sentinţelor judecătoreşti, după cum se mai arată în comunicat. Totodată, sindicaliştii din învăţământ ameninţă că în cazul în care problemele nu vor fi soluţionate de către Executiv, nu se va încheia situaţia şcolară şi nici a examenelor cu verificare pe parcurs din universităţi, urmând a se declanşa greva generală în prima decadă a lunii iunie.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav