Incepe crearea hartii cu gunoaiele din judetul Sibiu E-mail
gunoaiele din sibiu Echipa „Let’s Do It Romania!” începe săptămâna aceasta cartarea mormanelor de gunoaie din judeţul Sibiu, urmând ca în toamnă toate gunoaiele din afara oraşelor să fie strânse.

Proiectul „Let’s Do It Romania!” înseamnă aplicarea în ţara noastră a unei idei de mare succes pusă în npractică în multe ţări ale lumii. Pe scurt înseană curăţarea de gunoaie a întregii ţări, curăţarea deşeurilor din arealele naturale, păduri, câmpii, zone de agrement, nu în oraşe. Primul pas pentru punerea în practică a proiectului înseamnă descoperirea şi înregistrarea tuturor zonelor cu gunoaie din ţară. Săptămâna aceasta este rândul Sibiului.

După ce a pus pe picioare o echipă de lucru la Sibiu, voluntarii trec la treabă. Cartarea a început la nivel naţional în weekend-ul 10-11 aprilie şi se va încheia în perioada 17-18 iulie. Week-end-ul 15 – 6 mai este dedicate judeţului nostru. “Scopul este să cr4eăm în fiecare judeţ o echipă locală care să coordoneze proiectul şi să se ocupe de problemele la nivel local. Vrem să cooptăm în echipă şi intituţiile locale în măsura în care acestea doresc să se implice”, ne-a declarat Anamaria Hâncu, unul din coordonatorii pe ţară al proiectului.

Concret, toţi voluntarii din judeţul Sibiu înscrişi vor pleca în week-end pe teren. Ei au harta judeţului şi vor pleca pe trasee bine stabilite dinainte. Acolo unde vor găsi gunoaie vor nota coordonatele şi vor înregistra totul într-un sistem on-line care va permite viyualiyarea tututot mormanelor d egunoaie din ţară. “Colegii mei au harta întreaghă a judeţului Sibiu. Mă refer strict la ce este în afara oraşelor. Ei şi-au împărţit totul pe trasee şi fiecare va pleca în week-end pe câte un traseu. Ei vor nota latitudinea şi longitudinea foiecărui morman de gunoi găsit, vor mai nota tipurile d egunoaie existente şi cantitatea deşeurilor şi vor încărca datele pe un soft special. Toată lumea le va putea vedea apoi pe site-ul nostrum de internet”, a mai spus Anamaria Hâncu.

Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă. “Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie.

Casetă:

Oricine poate ajuta

Vă puteţi înscrie ca voluntar pentru ziua de curăţenie în calitate de lider de echipă sau ca membru al unei echipe deja formate, folosind codul primit de la lider. Ambele variante presupun completarea unui formular, pe care îl puteţi accesa după ce aţi citit informaţiile referitoare la înscriere, disponibile pe site-ul de internet http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/. Pentru activităţile de cartare şi pentru coordonare locală este necesar să ai vârsta peste 18 ani. De asemenea, este necesar să ai 18 ani pentru a fi liderul unei echipe în ziua curăţeniei. Te poţi însă înscrie în cadrul unei echipe pentru curăţenia de pe 25 septembrie, folosind codul primit de la liderul echipei şi prezentându-te apoi, în ziua respectivă, cu o declaraţie semnată de un părinte / tutore legal, prin care acesta îşi dă acordul pentru participarea ta.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav