Incepe vaccinarea anti~HPV in scolile din Sibiu E-mail
Vaccinarea in scoli Peste 4000 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a, din judeţul Sibiu, vor fi vaccinate în perioada 23-30 noiembrie împotriva cancerului de col uterin. În lunile ianuarie, respectiv mai 2010, fetiţele vor fi vaccinate şi cu celelelalte două doze de vaccin.

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-HPV va avea loc între 23 şi 30 noiembrie. În Sibiu, vaccinurile gratuite vor fi administrate la un număr de 4143 de eleve de clasa a Vi-a şi a VII-a, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu (DSPS), dr. Adela Moraru. Fetiţele vor fi vaccinate de către medicul şcolar sau, după caz, de către medicul de familie care are în arondare şcoala respectivă. Înainte de vaccinare, fiecare elevă va fi evaluată de către medicul vaccinator, iar ulterior administrării injecţiei va fi supravegheată timp de 15 minute. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandată de către autorităţile medicale. “Recomandarea noastră este fermă în ideea de a vaccina fetiţele. Este singura posibilitate reală de a preveni o afecţiune foarte gravă care poate fi letală”, spune dr. Adela Moraru.

Campania de vaccinare va avea, în total, trei etape. Celelalte două vaccinuri vor fi administrate elevelor în lunile ianuarie şi mai ale anului viitor.

“Cancerul de col uterin este un tip de cancer care poate fi tratat dacă este depistat la timp şi care, iată, poate fi şi prevenit, scutind astfel femeile de suferinţefizice şi psihice imense. Recomandăm tuturor părinţilor care încă nu şi-au format o opinie şi au neclarităţi, să consulte sursele medicale recunoscute şi să ia o decizie informată pentru sănătatea fiicelor lor” spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Părinţii se pot informa din sursele medicale oficiale puse la dispoziţie atât prin canalele de comunicare online – www.informarehpv.ro, Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , cât şi la numărul de telefon gratuit 0-800-800-008, consultând materialele de informare disponibile în şcoli sau direct de la medicii vaccinatori şi cei de medicină şcolară în cadrul şedinţelor cu părinţii.

Mai multe informaţii despre cancerul de col uterin într-un interviu cu medicul Valeria Văleanu, medic şef al Secţiei Clinice de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav