Incepe vaccinarea impotriva noii gripe E-mail
Incepe vaccinarea Sâmbătă au fost confirmate 4 cazuri iar duminică, încă un caz, Este vorba despre un student la Medicină, o elevă, un elev, un tânăr cu domiciliul în Germania şi un alt tânăr venit din străinătate. În această săptămână, în judeţ începe vaccinarea împotriva gripei noi. 34.150 de doze de vaccin au ajuns sâmbătă seara la Sibiu, transportul fiind realizat cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor * Cele mai multe doze de vaccin vor fi folosite pentru imunizarea studenţilor şi a celor care urmează cursurile unor şcoli postliceale. Prima etapă de vaccinare împotriva noii gripe se încheie pe 10 decembrie.


Gripa nouă se extinde cu repeziciune şi în judeţul Sibiu, alte 5 cazuri fiind confirmate în week-end-ul care a trecut. 4 dintre cele 5 cazuri au fost confirmate în cursul zilei de sâmbătă. Primul este cel al unui tânăr de 22 de ani, care locuieşte în Germania şi care a venit în vizită la rude, în Poiana Sibiului. Tânărul are o formă uşoară a bolii, şi este izolat la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie din localitate. Cel de-al doilea caz este la un tânâr tot de 22 de ani, din municipiul Sibiu, student la Medicină. Acesta are o formă uşoară a bolii, şi este de asemenea izolat la domiciliu. Cel de-al treila caz confirmat este al unei fete de 18 ani, elevă la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", care locuieşte într-un cămin de pe strada Dealului şi care în prezent este internată la Boli Infecţioase Adulţi.

Fata are de asemenea o formă uşoară a bolii, însă în cazul ei, locuind în cămin, a fost necesară internarea pentru a o izola de restul colectivităţii. Ultimul caz confirmat sâmbătă este cel al unui băiat de 12 ani, elev la şcoala numărul 21 din municipiul Sibiu. Acesta a fost internat şi avut nevoie de tratament cu antivirale, însă acum se simte bine şi a fost externat. Duminică, la Sibiu a mai fost confirmat un caz de îmbolnăvire cu AH1N1. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, venit din străinătate, care este internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde primeşte tratament cu antivirale. Numărul cazurilor confirmate de gripă nouă în judeţul Sibiu a ajuns astfel la 34.

Începe vaccinarea împotriva gripei noi

Campania de vaccinare împotriva gripei noi începe şi la Sibiu. Sâmbătă seara, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică au ajuns cele 34.150 de de doze de vaccin repartizate în prima fază pentru judeţul nostru, transportul fiind realizat cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor. 2.520 de doze vor fi utilizate pentru imunizarea personalului medical, 9.900 vor fi administrate elevilor de liceu care au împlinit 16 ani, 19.520 de doze vor fi folosite pentru imunizarea studenţilor şi a celor care urmează cursurile unor şcoli postliceale iar 2.184 de doze se vor folosi pentru vaccinarea personalului care lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Vaccin românesc

Imunizarea se va face cu vaccin românesc produs la Institutul Cantacuzino. "Vaccinul pandemic produs în ţara noastră a primit aprobările de calitate, siguranţă şi eficacitate de la autoritatea competentă naţională – Agenţia Naţională a Medicamentului. Vaccinul românesc a fost testat conform standardelor internaţionale de fabricaţie şi, din punct de vedere al modului de producere, este similar cu cel împotriva gripei de sezon. Reacţiile adverse care pot apărea sunt asemănătoare cu cele date de vaccinul sezonier, respectiv roşeaţă la locul înţepăturii, uşoare stări febrile şi, în cazul persoanelor sensibile, alergii minore. Precizăm că vaccinul împotriva virusului A/H1N1 nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizându-se în cadru organizat. Este o măsură suplimentară de protecţie pentru ca vaccinul să ajungă într-adevăr la grupele ţintă, numai astfel putându-se limita, în realitate, numărul de îmbolnăviri", precizează medicul Adela Morar, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Vaccinare recomandată, nu obligatorie

Ca şi în cazul celorlalte campanii din calendarul de vaccinare al Ministerului Sănătăţii, şi vaccinarea împotriva virusului pandemic este recomandată, dar nu obligatorie. "Orice persoană poate lua decizia de a refuza vaccinarea, dar trebuie să fie conştientă că este singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său", adaugă medicul Adela Morar. Vaccinul gripal pandemic poate fi administrat simultan sau la orice interval faţă de alte produse vaccinale (HPV, IPV, RRO); de asemenea, vaccinul gripal pandemic poate fi administrat simultan cu vaccinul gripal sezonier sau la interval de 21 de zile faţă de acesta.
Cum ne ferim de îmbolnăvire?

Ne spălăm des cu apă şi săpun.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav