Indemnizatia pentru cresterea copilului redusa de la 1 iunie E-mail
indemnizatia pentru copii redusa Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi redusă de la 1 iunie 2010. Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul–Vass, a precizat că în perioada imediat următoare va fi decis nivelul diminuării sau dacă va fi impusă o sumă fixă, informează Mediafax.

"Indemnizaţia va scădea, dar nu s-a stabilit încă dacă va fi o sumă fixă sau care va fi procentul nou. Este nevoie de o analiză de impact", a explicat, ieri, Andreea Paul-Vass. Consilierul guvernamental a arătat că atât ajutorul de asistenţă socială, cât şi ajutorul de încălzire vor fi revizuite, în cadrul planului general de diminuare a măsurilor sociale cu 15%.

"Nu se va umbla deloc la venitul minim garantat, care rămâne neschimbat", a promis Vass. La începutul săptămânii, Mediafax cita surse din rândul participanţilor la discuţiile de la Palatul Cotroceni dintre sindicate şi preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la o sumă fixă, renunţându-se astfel la 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni. La întâlnirea cu liderii confederaţiilor sindicale, preşedintele Traian Băsescu a arătat că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi stabilită la o anumită sumă fixă, fără a mai reprezenta 85% din venituri. Autorităţile spun că banii plătiţi în prezent pentru indemnizaţia de creştere a copilului reprezintă momentan o sumă prea mare, în condiţiile în care în perioada următoare ar trebui făcute reducere la cheltuielile bugetare.

Potrivit Legii 257 din 31 octombrie 2008, începând din 1 ianuarie 2009, persoanele care în ultimul an anterior naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la trei ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Datele Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, arată că, în luna martie, la nivelul întregii ţări 193.004 de persoane beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate însumând 189.883.868 lei.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav