Inferno Sambata la Balea Lac E-mail
inferno balea lac Cea mai spectaculoasă cursă de freeride din România va avea loc sâmbătă, 13 martie, la Bâlea Lac.

Traseul de concurs nu a fost deocamdată stabilit. Împreună cu salvamontiștii din Sibiu și Cârțișoara, traseul va fi stabilit vineri seara sau sâmbătă dimineața, în funcție de condițiile meteo și de vizibilitate. “În cazul în care va fi ceață iar riscul de avalanșă unul mai mare vom stabili un traseu prin pădure, pentru a avea contrast între zăpadă și verdele copacilor”, spune Martin Freinandametz, organizatorul concursului. Conceptul Inferno este unul foarte simplu. Concurenţii pornesc în acelaşi moment din vârful pârtiei iar cel care ajunge primul jos este declarat câştigător. „Aşa se proceda înainte să apară modalităţile de cronometrare”, mai spune Martin.

Până în acest moment, în jur de 60 de persoane și-au anunțat intenția de a se înscrie în acest concurs. 2 dintre concurenți sunt austrieci. Înscrierile oficiale se vor face sâmbătă dimineața, la Bâlea Cascadă între orele 8 și 10. Competitorii vor urca apoi cu telecabina la Bâlea Lac iar la ora 12 va începe concursul propriu-zis. Organizatorii au stabilit patru grupe de concurenți, fete-băieți, schi-snowboard. “Inferno e un concurs plin de adrenalină. Ține foarte mult de tactica pe care o adopți. Ai mari șanse să te accidentezi dacă pornești prea tare, mai ales că terenul nu e cunoscut în întregime. E o luptă directă între competitori, asemănătoare cu orice alt sport, chiar și cu cele de moto. Cred că e o disciplină care va supraviețui multor altora”, spune Andy Fazekas, unul dintre cei mai vechi concurenți în Inferno.

Siguranța competitorilor vine pe primul loc în acest concurs deosebit de spectaculos. “Fiecare competitor este obligat să deţină la start un transciever, (dispozitiv cu ajutorul căruia poate fi găsit în cazul unei avalanșe). Cu ajutorul transcieverului putem găsi pe oricine într-un timp foarte scurt. Iar statisticile arată faptul că o persoană surprinsă de avalanșă, găsită în 15 minute, are 80% șanse de supraviețuire”, spune Martin Freinandametz, organizatorul concursului. Pe lângă transciever, fiecare competitor este obligat să poartă și o cască. Deasemenea, organizatorii sunt dotați cu lopeți și tije speciale pentru avalanșă. “Cu această ocazie vreau să transmit un mesaj celor care urcă pe munte. Echipamentul de acest gen vă poate salva adesea viața. Am asistat la multe avalanșe în munții Carpați și vă spun sincer că multe accidente ar putea fi astfel evitate”, mai spune organizatorul concursului.

Taxa de înscriere în concurs este de 50 de lei. În această taxă intră urcarea cu telecabina precum şi consumaţia la petrecerea de după eveniment.

Conceptul Inferno a apărut în urmă cu 10 ani, la iniţiativa lui Martin Freinandametz pe pârtiile Tirolului, în staţiunea Ischgl. Anul acesta, concursul din Austria va avea loc în data de 27 martie iar la start sunt înscrişi deja peste 120 de concurenţi. „80% dintre austrieci schiază sau se dau cu placa. Acolo sunt sute de staţiuni de schi iar pârtiile sunt mult mai lungi şi mai bine întreţinute. Dar ideea e aceeaşi, viteză, adrenalină şi spectacol”, mai spune Martin Freinandametz.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav