Inscrieri pentru reabilitarea termica a blocurilor E-mail
Inscrieri pentru reabilitarea termica a blocurilor Primăria dă startul înscrierilor în programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe. În zilele care urmează, la asociaţiile de proprietari din Sibiu vor ajunge adrese de înştiinţare, cu detalii privind procedeul de înscriere.

„Mingea e în terenul asociaţiilor de proprietari”, a declarat joi, primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Aceştia vor avea obligaţia de a se adresa locatarilor blocurilor administrate pentru a obţine acordul acestora în vederea înscrieri în program. Până atunci, membrii Biroului de Consultare pentru Asociaţiile de Proprietari din cadrul primăriei vor transmite, celor peste 200 de asociaţii de proprietari, care ar putea participa la acest program, o adresă de înştiinţare. Alături vor fi anexate documentele care să îi ajute pe locatari să îndeplinească această etapă conform legii.

Scrisoarea de înştiinţare va indica normele din acest domeniu, sursele de finanţare pentru lucrări, modul corect de alcătuire a hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari şi va explica asociţiilor rolul contractului de mandat care va împuternici Primăria să includă respectivă asociaţie în programul local de reabilitare. Adresa va fi însoţită de două exemplare ale contractului de mandat, modelul de hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari şi modelul de cerere care trebuie depusă la Primăria Sibiu, în vederea înscrierii în programul local.

În funcţie de opţiunile asociaţiilor, primăria va întocmi un program multianual de reabilitare termică, care va fi transmis spre aprobare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor.

Expertiza şi auditul energetic va fi realizat de primărie din fonduri proprii. Pentru anul acesta, au fost alocaţi 215.000 de lei. Indicatorii economici, care rezultă din audit, vor fi supuşi aprobării Consiliului Local Sibiu, apoi transmişi asociaţiilor. Acestea vor calcula cota de 20 la sută care le revine, din valoarea lucrărilor şi vor trebuie să decidă dacă doresc să fie incluse, în continuare, în program. În funcţie de fondurile disponibile, Ministerul va transmite primăriilor numărul de blocuri care pot fi reabilitate într-un an.

Peste 800 de blocuri au nevoie de reabilitare

Etapa înscrierilor este, de fapt, a doua, potrivit demersurilor efectuate de primărie în vederea implementării programului. Prima etapă pentru programul de reabilitare s-a încheiat în data de 12 mai. Atunci, primăria a împărţit oraşul în opt zone de lucru şi a inventariat blocurile construite în perioada 1950–1990. Împreună cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, angajaţii serviciului de urbanism au realizat fişele tehnice a 855 de imobile, în care sunt menţionate anul construcţiei, tipul proiectului, regimul de înălţime, numărul de apartamente şi numărul de scări.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav