Inscrierile la gradinite incep in iunie ~ Cresele sunt pline E-mail
inscrierile la gradinita Deşi mai sunt câteva săptămâni bune până când, teoretic, încep înscrierile la stat pentru septembrie 2010, mulţi părinţi au început deja căutarea unui loc la grădiniţă pentru copii. Fiecare unitate are un grafic după care va face înscrierile micuţilor în grupa mică sau reînscrierile pentru cei care sunt deja la grădiniţă, iar criteriile sunt cele care au funcţionat şi în anii trecuţi. La grădiniţele private sistemul este diferit şi multe dintre ele au deja liste de înscrieri deschise şi primesc cereri începând de acum câteva luni. În ceea ce priveşte creşele, aici copiii pot fi înscrişi în orice perioadă a anului, însă, în acest moment, absolut toate creşele din Sibiu sunt pline.

Reînscrieri până la sfârşitul lunii mai

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, până la sfârşitul lunii mai în grădiniţe se vor face reînscrieri ale micuţilor care frecventează deja cursurile. Astfel, copiii care sunt acum în grupa mică vor fi reînscrişi în grupa mijlocie, cei din grupa mijlocie în grupa mare iar cei din grupa mare, în grupa pregătitoare. "După acest moment încep înscrierile pentru grupa mică, după un grafic al fiecărei unităţi şcolare", explică Elena Gaboş, inspector şcolar general adjunct. Spre exemplu, la Grădiniţa nr. 16, din Sibiu, una dintre cele mai mari din municipiu, cu aproximativ 250 de locuri, reînscrierile se vor face în perioada 15-30 mai. Ana Ilcuşiu, directoarea grădiniţei, spune că perioada de reînscrieri este pentru cei care sunt deja la grădiniţă şi vor să continue şi anul viitor, în grupa următoare, după care în perioada 1-7 iunie vor avea loc înscrierile pentru grupa mică. "Au fost mulţi părinţi la noi care s-au interesat de perioada de înscrieri şi le-am explicat tuturor că cel mai probabil se vor face după 1 iunie", ne-a declarat directoarea grădiniţei.

Criterii la înscriere

La înscrierile în grupa mică vor avea prioritate, la fel ca şi până acum, cei care locuiesc în imediata apropiere a fiecărei grădiniţe, în primul rând, alte criterii fiind şi locul de muncă al părinţilor în zona unităţii de învăţământ precum şi faptul că micuţii mai au fraţi sau surori în grădiniţa respectivă. În proiectul planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2010-2011, întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar neaprobat încă de Ministerul Educaţiei, în grădiniţele din judeţ sunt 14.693 de locuri din care 3.269 pentru grupa mică, această din urmă cifră fiind avansată de către grădiniţe.

Opt creşe de stat

În acest moment, toate locurile din cele opt creşe pe care Primăria Municipiului Sibiu le are în administrare pe raza întregului oraş sunt ocupate în întregime, iar înscrierile se vor face începând din vară, din iulie şi august, în funcţie de fiecare unitate. Teoretic, la creşe se pot face înscrieri în orice perioadă a anului, însă din cauza faptului că solicitările sunt foarte mari pentru locurile existente, vor fi primiţi copiii care vor fi înscrişi în aceste perioade, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu. Vor avea prioritate la obţinerea unui loc în creşe copiii ai căror părinţi lucrează, sau cel puţin mama să fie angajată, şi copiii cu domiciliul în municipiul Sibiu. La creşele din Sibiu pot fi primiţi, în limita locurilor disponibile, şi copii din alte localităţi ale judeţului, în cazul în care, spre exemplu, părinţii locuiesc în altă localitate, dar au locul de muncă în Sibiu.

Cele opt creşe din Sibiu sunt Creşa nr. 1, Aleea Haiducului nr. 3, care are 27 de locuri, Creşa nr. 2, str. Gladiolelor nr. 15, cu 30 de locuri, Creşa nr. 4, Calea Poplăcii nr. 11 Bis, cu 80 de locuri, Creşa nr. 5, str. Negoveanu nr. 29, cu 36 de locuri, Creşa nr. 6, str. Oituz nr. 27, cu 60 de locuri, Creşa nr. 7, str. Treboniu Laurian, şi Creşa nr. 8, Aleea Streiu nr. 8, ambele cu câte 40 de locuri.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav