Inspectorii ITM afla ultimii unde au controale E-mail
Inspectorii ITM afla ultimii unde au controaleNu mai reprezintă nicio supriză pentru inspectorii ITM Sibiu să ajungă la o firmă în control şi să li se spună că erau aşteptaţi.

Chiar şi directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă se miră că el este înştiinţat despre anumite controale cu o zi înainte iar unii patroni sau administratori de firmă află cu două zile înainte.

La sfârşitul săptămânii trecute spre exemplu, în tot judeţul Sibiu s-a desfăşurat cea mai amplă campanie de controale pentru depistarea muncii la negru de anul acesta. 36 de inspectori ai ITM Sibiu, împreună cu 6 colegi din judeţul Alba, au verificat pe parcusul unei zile 28 de firme şi au descoperit 22 de angajaţi fără forme legale. Nu asta a fost însă mirarea inspectorilor, că au găsit muncă la negru. „Colegii noştri din judeţul Alba mi-au spus să au găsit pe teren firme care îi aşteptau, reprezentanţi ai firmelor care le-au spus în faţă că ştiau de campanie de trei zile. Eu numai joi am aflat de la Bucureşti!”, a declarat Francisc Torok, directorul ITM Sibiu. Acţiunea s-a desfăşurat inter-judeţean tot în urma indicaţiilor primite de la Bucureşti, şase inspectori de la Sibiu mergând în control alături de colegii din judeţul Braşov. „Nu ştiu prin ce mijloace află agenţii economici despre aceste controale înaintea mea”, a mai spus Francisc Torok. Acţiunea s-a desfăşurat în Sibiu, Cisnădie, Avrig, Mârşa, Mediaş, Miercurea şi multe alte localităţi.

Unul da, unul ba

Acţiunea desfăşurată vineri nu a reprezentat o premieră din acest punct de vedere. Inspectorii ITM au nenumărate exemple de acest gen. Tot anul acesta, mai precis la sfârşitul lunii ianuarie, inspectorii au primit ordin de la Bucureşti să ia la puricat toate spălătoriile şi vulcanizările auto. „Pe Calea Cisnădiei sunt două spălătorii, destul de apropiate una de alta. Când am ajuns noi o spălătorie era deschisă, funcţiona, alta era închisă. Unul dintre patroni ştia de control şi nu deschisese, celălalt nu ştia”, a mai spus Torok. În cadrul acelei acţiuni au fost controlate în jur de 30 de unităţi cu un total de 608 salariaţi. Pentru deficienţele constatate s-au dispus măsuri de remediere şi au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 18.000 lei pentru muncă nedeclarată şi 2.000 lei pentru încălcarea altor prevederi legale. Au fost depistate şapte persoane fără forme legale de angajare.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav