Inspectorii sanitar~veterinari cer interzicerea comertului ambulant E-mail
Inspectorii sanitar~veterinari cer interzicerea comertului ambulant Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au confiscat, într-un control recent, efectuat în zona intersecţiei Veştem DN1-Hula Bradului, peste 20 de kilograme de brânzeturi, vândute de comercianţi pe marginea drumului. Au fost acordate şi amenzi de peste 20.000 de lei unor unităţi de alimentaţie publică.

„Considerăm că este momentul ca autorităţiile locale din zonă să ia atitudine, conform legislaţiei, faţă de astfel de practici şi, în colaborare cu autorităţile sanitare veterinare, să pună capăt definitiv comercializării ilegale a brânzeturilor în această zonă”, scriu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) într-un comunicate de presă. Controlul de marţi, 23 iunie, a dus la confiscarea a 29 de kilograme de brânzeturi în valoare de 813 lei, de la doi comercianţi din Tălmăcel, care vindeau produsele fără autorizaţie.  Potrivit DSV, de cele mai multe ori, comercianţi revin pe marginea drumurilor pentru vinderea produselor care pot ameninţa sănătatea cumpărătorilor. „Aceste persoane, care deşi au fost sancţionate în repetate rânduri de inspectorii DSVSA Sibiu, continuă să practice astfel de comerţ cu brânzeturi, care pot produce toxiinfecţii alimentare grave la persoanele care, în mod inconştient, cumpără astfel de produse”, spune purtătorul de cuvânt al DSV Sibiu, dr. Ioan Penţea.

Restaurante şi terase amendate

Inspectorii sanitar-veterinari au acordat şi alte amenzi, în valoare totală de peste 20.000 de lei, unor unităţi de alimentaţie publică din aceeaşi zonă. Au fost găsite abateri în cazul unui restaurant, a trei terase şi două unităţi de comercializare. Potrivit DSV „ în unităţiile de alimentaţie publică (terase, restaurante) şi magazine alimentare, nu sunt asigurate condiţiile de igienă în spaţiile de lucru şi la grupurile sociale, manipularea şi expunerea alimentelor este necorespunzătoare şi pot fi găsite alimente neindentificate prin etichetare”. Au fost acordate sancţiuni şi pentru gestionarea defectuoasă a deşeurilor menajere.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav