Internet cafe~urile au probleme cu alimentele E-mail
internet cafe-urile probleme Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu (CJPCS) s-au orientat, în ultima perioadă a lunii august, spre operatorii de internet. Potrivit acestora, operatorii nu au probleme cu licenţele softurilor folosite, ci cu alimentele vândute în interiorul localului. Inspectorii au acordat amenzi în valoare de 7000 de lei.

Şapte operatori de internet au fost controlaţi, la sfârşitul lunii august, de inspectorii CJPCS. Marea problemă a acesta nu a avut nicio legătură cu dovedirea provenienţie softurilor folosite pentru serviciile oferite, ci, mai degrabă, cu alimentele vândute în interiorul localului.

Potrivit directorului coordonator adjunct al CJPC Sibiu, Ioan Bara, proprietarii au fost sancţionaţi în urma depistării unor alimente cu termenul de valabilitate expirat sau pentru neafişajul preţurilor, în special la băuturile răcoritoare. “Amenzile au fost acordate şi pentru faptul că aceştia nu ofereau bonuri fiscale pentru serviciile prestate sau că nu aveau programul de funcţionare afişat la vedere. De asemenea, nu aveau codul unic de înregistrare afişat”, a explicat Ioan Bara.

În total, au fost acordate cinci amenzi în valoare de 7000 de lei şi au fost aplicate cinci avertismente.

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţele Sibiu, Braşov şi Alba, care intră sub incidenţa Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC), au fost organizate peste 4000 de acţiuni de control, în urma cărora s-au întocmit aproape 3000 de procese verbale. Cele mai multe, în urma controalelor ce au avut ca temă serviciile, 913 în urma controalelor asupra produselor alimentare şi 956 pentru produsele nealimentare.

În primele opt luni ale anului au fost găsite, cu probleme, produse în valoare de 3,4 milioane de lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 28.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară pentru produse în valoare de aproape 550.000 de lei.

Valoarea totală a celor 1500 de amenzi aplicate se apropie de 6 milioane de lei. De asemenea, numărul de reclamaţii primite din partea sibienilor a crescut de la 600, în prima jumătate a anului tercut, la 850, în aceeaşi perioadă a acestui an.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav