Iohannis a semnat contractul pentru 11,5 milioane euro cu BERD E-mail
contract berd Cu o parte din bani, anul viitor vor începe lucrările la construcţia unui nou pod peste Cibin şi la reabilitarea a 12 străzi, Cloşca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Bănăţeanu, Agricultorilor, banii vor veni în trei tranşe anuale. Primăria are o perioadă de graţie de 3 ani, cu 7 ani perioada de rambursare propriu–zisă a creditului * acesta este al treilea credit contractat de la BERD * podul peste Cibin, din dreptul străzii Neculce, va fi unul care va permite şi circulaţia maşinilor şi va fi construit în locul actualului pod pietonal.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi directorul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Jean-Patrick Marquet, au semnat ieri contractul pentru un nou împrumut încheiat cu BERD, în valoare de 11,5 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a finanţa investiţii în infrastructură în cadrul proiectului „România - Sibiu Proiect Transport Urban – faza II”.

Banii vor veni în trei tranşe egale, iar cu prima tranşă, în valoare de 3,8 milioane de euro, anul viitor va începe construcţia unui nou pod peste Cibin şi modernizarea a 12 străzi, Cloşca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Bănăţeanu, Agricultorilor. "Am convenit să nu folosim toţi banii deodată pentru că nu avem posibilitatea să punem în operă toate proiectele. Vom pregăti licitaţiile pe pachete, în aşa fel încât să avem o absorbţie realistă", a spus ieri Klaus Iohannis, adăugând că acest contract este unul foarte important pentru municipalitate şi că apreciază faptul că directorul BERD a venit la Sibiu pentru a semna documentele.

Jean-Patrick Marquet a declarat că se bucură să poată susţine prin această modalitate financiară modernizarea străzilor şi a infrastructurii din Sibiu, în condiţiile în care, pe fondul crizei, resursele sunt limitate.

Contractul de împrumut a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani, municipalitatea va avea o perioadă de graţie de 3 ani, cu 7 ani perioada de rambursare propriu-zisă a creditului, şi dobânda va fi calculată prin adunarea indicelui EURIBOR, actualizat la 6 luni, cu marja de 2,75%.

Zeci de străzi şi un pod

Pe lângă cele 12 străzi, anii următori vor intra şi alte străzi în reparaţii, în total fiind vorba de peste 30 de străzi care vor fi modernizate cu aceşti bani. Podul care va fi construit peste Cibin, în continuarea străzii Neculce, va înlocui actualul pod pietonal şi va fi un pod care va permite şi circulaţia maşinilor, şi a bicicliştilor, şi a pietonilor şi va realiza o legătură mai uşoară cu centrul pentru locuitorii din zonă, dar va fluidiza şi traficul. Primul împrumut de la BERD a fost contractat de Sibiu în anul 2005 şi a avut o valoare de 15 milioane de euro, iar cel de-a doilea a fost contractat în anul 2006, şi este în valoare de 10 milioane de euro.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav