Iohannis nu face disponibilizari in primarie E-mail
Iohanis nu face disponibilizari Primarul Klaus Iohannis a declarat, joi, că în nici un caz nu se gândeşte să facă vreo disponibilizare în primărie, în condiţiile în care lucrează oricum cu personal redus. Iar despre concediul forţat de 10 zile fără plată, pe care e posibil ca bugetarii să îl ia, primarul crede că este o măsură fără efect.

“Concediul fără plată este o măsură discutabilă. Dacă asta e singura măsură pe care a găsit-o guvernul... Despre disponibilizări nici nu poate fi vorba”, a declarat Iohannis. Organigrama Primăriei Sibiu este alcătuită din 273 de posturi. Din acestea, 190 de posturi sunt ocupate, iar 83 de posturi sunt vacante.

Primarul a explicat că îşi va lua concediu fără plată, dacă va fi obligat, pentru că oricum nu lucrează pentru salariul de primar. “Un primar nu primeşte nici indemnizaţie de vechime. Nu contează dacă lucrez de acasă sau de la birou, nu pot să mă opresc din lucru. Un primar de municipiu ar trebui să echivaleze cu un manager de concern. Dacă guvernul consideră că trebuie să ne plătească cu nimic, să ne plătească cu nimic. Eu am noroc că îmi permit să fiu primar”, a explicat Iohannis, referindu-se la veniturile obţinute din alte activităţi.

Acesta consideră că, deşi în ţările vestice au început primele semne de revigorare economică, la noi va trece mult timp până vom putea vorbi de aşa ceva. “Noi încă suntem în faza în care căutăm măsuri anticriză”, a declarat acesta. De-abia după ce vom lua măsurile, vom putea discuta dacă ele au avut sau nu efect. Trimiterea funcţionarilor acasă, pentru zece zile, este o măsură de economie, cu efect limitat, şi nu de combatere a crizei. Nu va schimba cu absolut nimic felul cum funcţionează sistemul”, a declarat primarul.

Acesta crede că o măsură viabilă ar fi descentralizarea, prin desfiinţarea direcţiilor coordonate de ministere, şi preluarea atribuţiilor acestora de primărie şi Consiliul Judeţean. “Direcţia pentru Tineret şi Sport, Direcţia de Sănătate, şi chiar şi prefectura, sunt o inutilitate. Trebuie desfiinţate iar atribuţiile trebuie preluate de primărie şi Consiliul Judeţean”, a explicat Iohannis. Aceste direcţii, supuse ministerelor, iau decizii de tip centralist şi nu promovează interesele locale.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav