Iohannis prezinta Sibiul in Germania E-mail
iohannis prezinta sibiul Primarul Klaus Iohannis va pleca, în perioada 3 – 9 mai, în Germania, unde va reprezenta Sibiul la două evenimente, o sesiune de prelegeri economico-politice şi un festival dedicat Zilei Europei.

Primul eveniment este o sesiune de prelegeri pe tema Europei de Est, organizată de Südost – Institut, care are loc între 3 şi 7 mai, în oraşul Regensburg. Iohannis va susţine două prezentări, una legată de viaţa politică românească, iar cealaltă privitoare la dezvoltarea Sibiului pe plan economic.Întrebat cum va prezenta viaţa politică romînească, Iohannis a spus că va încerca să fie cât mai obiectiv. „Încerc să o prezint obiectiv şi fără accente subiective.

Este o manifestare organizată de Camera de Industrie şi Comerţ din Regensburg şi de Südost – Institut. Aceştia au hotărât să împartă prezenţa mea în două, una pentru oamenii de afaceri, care se referă la locaţia economică Sibiu, iar a doua, cerută de Institut, să fie mai degrabă de teorie politică, şi m-au rugat să prezint viaţa politică din România. Despre acestea se ştie relativ puţin în Germania, iar interesul se pare că e mare. Voi încerca o abordare obiectivă”, a explicat primarul.

Acesta a adăugat că prezentarea Sibiului drept locaţie ecomonică va avea mai puţin de-a face cu criza pe care o traversează România, şi mai mult cu oportunităţile pe care oamenii de afaceri germani le pot găsi aici. Majoritatea celor care se gândesc să îşi mute unităţile de producţie au drept piaţă de desfacere Europa de Vest, şi nu România. „Situaţia este cea pe care o ştim. Suntem în plină criză, fără să avem certitudinea că se va termina anul acesta. Pe de altă parte, pe investitorii germani îi interesează mai degrabă care sunt condiţiile – cât costă forţa de muncă, utilităţile, disponibilitatea terenurilor. Evident că vor fi mai interesaţi să vină aici cei care produc pentru Germania sau Europa de Vest, decât cei care vin să producă pentru piaţa românească, care în mai mult domenii este cvasiblocată”, a spus primarul..

Între 7 şi 9 mai, Klaus Iohannis va merge în oraşul Landshut, cu care Sibiul este înfrăţit din 2002, pentru a participa la Festivalul “Europa Fest der Städtepartnerschaften”, organizat cu ocazia Zilei Europei. În cadrul acestei manifestări, fiecare oraş invitat are ocazia de a se prezenta, Sibiul fiind prezent cu un stand unde vor fi distribuite materiale promoţionale.

“Consider că dezvoltarea şi întreţinerea acestor relaţii cu oraşe europene este foarte benefică pentru Sibiu, indiferent de domeniul pe care se axează aceasta, de la nivel de administraţie până la nivel social sau educaţional. Sibiul se bucură de o vizibilitate bună pe plan internaţional iar acest lucru ne este confirmat de numeroasele vizite, dar şi invitaţii din partea acestor oraşe”, a spus primarul.

Printre altele, patru ambasadori au vizitat Sibiul, în ultimele două luni, fiind primiţi de primarul Klaus Iohannis. Este vorba de ambasadorul Poloniei, Wojciech Zajaczkowski, ambasadorul Cubei, Marta Caridad Fajardo Palet, ambasadorul Canadei, Philippe Beauline şi ambasadorul Regatului Norvegiei, Oystein Hovdkinn.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav