Iohannis ~ proiectul Paltinis ~ Daneasa poate fi realizat E-mail
proiectul Păltiniş – Dăneasa primarul Sibiului spune că acest lucru va fi posibil dacă deţinătorii de terenuri din zonă şi posibilii finanţatori se implică *

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat, zilele trecute, că relansarea proiectului „Domeniul schiabil Păltiniş – Dăneasa” este posibilă dacă toţi cei de care depinde acest lucru se vor implica.

"Mi se pare o propunere interesantă şi dacă toată lumea se implică poate fi pusă în practică; toată lumea însemnând deţinătorii de terenuri din zonă şi posibilii finanţatori", a declarat Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului a explicat că Primăria Sibiu nu deţine terenuri în zonă, motiv pentru care nu poate participa efectiv la acest proiect, nici cu terenuri, nici cu resurse financiare.

Recent, Klaus Iohannis a participat la o întâlnire pe această temă, cu prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, cel care a readus în discuţie proiectul, şi cu Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Schi de pe Vârful Bătrâna

Instituţia Prefectului a anunţat că proiectul „Domeniul schiabil Păltiniş – Dăneasa” vizează amenajarea zonei schiabile din apropierea staţiunii Păltiniş, cu plecare de pe Vârful Bătrâna, transportul schiorilor şi turiştilor cu telegondola, tunuri de zăpadă, parcări auto, zonă de agrement şi comerţ şi căi de acces, sursele pentru realizarea acestora fiind fondurile nerambursabile, din surse guvernamentale şi europene.

Potrivit Prefecturii, documentarea la nivelul instituţiei, privind relansarea proiectului „Păltiniş - Dăneasa” a început de anul trecut. Iniţial, Trihenea s-a consultat cu autorităţile din judeţul Vâlcea, care au dezvoltat un proiect similar pentru domeniul schiabil Voineasa, după care a discutat cu primarii localităţilor Răşinari, Cristian şi Poplaca, cu terenuri în zona Bătrâna-Dăneasa şi zonele adiacente. Teoretic aceste comune ar trebui să se asocieze pentru a accesa fondurile necesare investiţiei, iar primarii au propus şi atragerea Consiliului Judeţean Sibiu în asociere.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav