Iohannis vrea sa transforme pietele in societate comerciala E-mail
propunere Iohannis în acest fel, 90 de angajaţi ai Serviciului Pieţe din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu vor trece la viitoarea societate cu acţionariat public, dacă această soluţie va fi agreată de consilierii locali şi de cei judeţeni, Primăria şi Consiliul Judeţean vor fi acţionarii viitoarei societăţi, primarul Sibiului spune că încă nu sunt definitivate noua organigramă şi disponibilizările care trebuie făcute.

Iohannis ia în calcul două variante, una de reducere a 120 de posturi ocupate şi o a doua de externalizare a pieţelor şi de reducere a 150 de funcţionari, din care 90 vor fi preluaţi de societatea comercială, CJ va avea doar un procent foarte mic din viitoarea societate.

Serviciul Public Administraţia Pieţelor este posibil să se transforme în societate comercială, ai cărei acţionari să fie Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean, pentru ca în acest fel 90 de angajaţi ai acestui serviciu să poată să-şi păstreze locul de muncă şi să nu fie disponibilizaţi. În baza Ordonanţei de Guvern nr.63, administraţia sibiană trebuie să disponibilizeze peste 400 de posturi. Dintre acestea, cele mai multe sunt posturi rămase vacante în ultimii ani, dar şi un număr semnificativ de posturi ocupate. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus ieri că încă nu este definitivată noua organigramă şi nu s-a stabilit cine sunt cei care vor fi concediaţi, dar are în vedere două variante.

Prima variantă este cea în care se reduc 120 de posturi, 50 de la Poliţia Comunitară, 7 de la Evidenţa Persoanei şi restul din celelalte servicii ale primăriei. Cea de-a doua variantă, despre care Iohannis spune că probabil va fi şi cea definitivă, presupune externalizarea unui serviciu al Primăriei şi transferarea acolo a unui număr de angajaţi, pentru ca în acest fel să nu mai fie trimişi în şomaj. Practic, Serviciul Public Administraţia Pieţelor se va transforma în societate comercială, cu doi acţionari - Primăria şi Consiliul Judeţean, care va prelua 90 de angajaţi ai actualului serviciu.

Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că pentru această variantă va fi nevoie de o hotărâre de Consiliu, iar participarea instituţiei va fi doar una de formă, cu un procent mic, deoarece pentru înfiinţarea unor societăţi de acest gen este nevoie de doi acţionari.

Preşedintele CJ spune că s-a gândit şi el la această variantă de a transforma din serviciile aflate în subordinea Consiliului în societate comercială şi în acest fel să păstreze angajaţii, dar niciunul dintre serviciile sale nu se pretează la această formă de organizare. Consiliul Judeţean va trebui să disponibilizeze 169 de posturi.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav