Job~uri pentru veterani E-mail
Job-uri veterani Peste 200 de posturi vacante sunt oferite de angajatori sibienilor si mediesenilor care au trecut de 45 de ani si isi cauta un loc de munca. Daca vor trece de selectia care va avea loc vineri, la Bursa locurilor de munca dedicata lor, somerii vor avea numai de castigat, pentru ca statul ii sustine, in continuare, financiar, cu 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj. Si angajatorii primesc subventii.

Sibienii trecuti de prima tinerete care isi cauta un loc de munca au sansa sa il si gaseasca, la finalul acestei saptamani. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Sibiu organizeaza vineri, 16 octombrie, „Bursa locurilor de munca pentru somerii de peste 45 de ani". Bursa este organizata in cele doua municipii ale judetului. La Sibiu, evenimentul se va desfasura la sediul AJOFM din strada Morilor nr. 51 A, incepand cu ora 11. In Medias, bursa se va deschide la ora 9, la sediul agentiei locale, de pe strada C. Brancoveanu nr. 17. Desi este dedicata in special somerilor care au implinit 45 de ani, bursa este deschisa tuturor celor care vor sa se angajeze.

60 de firme invitate

Reprezentantii AJOFM au trimis invitatii catre 60 de societati comerciale din judet. Pana ieri, au confirmat participarea doar 18 dintre ele. Zece au sediul in Sibiu, iar opt sunt din Medias. Acestea ofera, in total, 205 locuri de munca. Cele mai multe job-uri sunt pentru persoane cu studii medii. Angajatorii cauta oameni pentru posturile de confectioner incaltaminte, tamplar, operator masini automate, agent de asigurari, personal pentru curatenie, agent paza, confectioner textile, muncitor necalificat, bucatar, ospatar si lucrator in comert. Doar 25 de posturi sunt oferite persoanelor cu studii superioare, cu calificare de inginer electronist, inginer calitate, inginer mecanic, director marketing si manager.

Participare gratuita

Participarea la Bursa locurilor de munca este gratuita atat pentru reprezentantii agentilor economici, cat pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca. Conducerea AJOFM Sibiu se asteapta ca, pana vineri, numarul firmelor participante la Bursa sa creasca. Angajatorii care doresc sa participe la eveniment pot sa contacteze reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu, la sediul de pe strada Morilor nr. 51 A, sau la tel./fax: 0269/210882 sau pe cei ai Agentiei Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca Medias, din str. C. Brancoveanu nr. 17, tel: 0269/843731.

Subventii pentru angajator

Firmele care angajeaza someri in varsta de peste 45 de ani beneficiaza de avantaje financiare. Statul le subventioneaza cheltuielile cu forta de munca din aceasta categorie pe o perioada de 12 luni. Potrivit articolului 85 din Legea nr. 76/2002, modificata, angajatorul primeste o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare. De asemenea, firma este scutita de la plata contributiei datorate la Bugetul Asigurarilor Sociale pentru fiecare somer angajat din aceasta categorie. Pentru a beneficia de aceste facilitati, angajatorul trebuie sa indeplineasca niste conditii: sa mentina raporturile de munca sau de serviciu cel putin 2 ani de la incheierea conventiei, sa nu fi avut raporturi de munca sau de serviciu cu angajatul in ultimii 2 ani. De asemenea, termenul de 12 luni de la angajare este termen de decadere din drepturi.

Si salariu, si 30% din somaj

Si somerii angajati beneficiaza de facilitati, in sensul ca isi pot completa veniturile salariale. Potrivit legii, persoanelor carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si care se angajeaza pentru un program normal de lucru, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, recalculata conform legii. Nu beneficiaza de acest drept persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav