Johannis catre cei care isi rup picioarele pe gheata: dati în judecata responsabilii E-mail
Johannis catre cei care isi rup picioarele pe gheata: dati în judecata responsabiliiCei aproximativ 80 de sibieni care și-au fracturat mâinile sau picioarele după ce au alunecat pe trotuarele necurățate de zăpadă și gheață ar trebui să îi dea în judecată pe responsabili, potrivit primarului Sibiului, Klaus Johannis.

”Eu așa aș face”, a spus el, susținând că somațiile și amenzile date de administrația locală nu își prea fac efectul. ”Amenzile sunt mici”, a explicat primarul.


Potrivit lui, ”în orașele cu apă caldă din Vest”, proprietarii care au obligația de a-și curăța trotuarele din fața locuințele angajează oameni în acest sens nu din cauza ”amenzilor date de Primărie”, ci tocmai pentru a se feri de costisitoarea situație în care vreun trecător ar avea de suferit din cauza trotuarelor necurățate. ”Oamenii care și-au rupt acolo picioarele au mers în instanță și au cerut daune. Iar valoarea acestora este destul de mare. Prin urmare, oamenii de acolo își curăță trotuarele nu pentru că dă primarul amenzi, ci pentru a nu lăsa să își rupă cineva picioarele în fața casei lor. În Sibiu sunt destul de multe trotuare curățate, dar și mulți proprietari care nu au înțeles că e bine să curețe zăpada. Sunt destul de mulți sibieni care s-au obișnuit să nu țină curățenia pe stradă”, a spus primarul.

Potrivit Agerpres, care citează surse medicale, în luna ianuarie, cel puțin trei sibieni au mers zilnic la ortoped pentru a-și pune în ghips mâinile sau picioarele. Din cele 200 de cazuri, mai bine de 80 au spus că au alunecat pe gheața de pe trotuar sau stradă.
Poliţiştii au dat opt avertismente patronilor unor magazine din cartierele sibiene, pentru că nu au curăţat trotuarul din faţă, iar inspectorii primăriei au înmânat şi ei 200 de înştiinţări scrise în centrul istoric şi avertismente tot pentru a-i conştientiza pe localnici să cureţe gheaţa de pe partea carosabilă.

Dacă nu îşi mătură trotuarul de zăpadă şi nu înlătură gheaţa din faţa casei, pentru o persoană particulară cea mai mică amendă este de 50 de lei, iar în cazul unei firme de 150 de lei, a precizat, pentru Agerpres, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav