Joi vine regele E-mail
Joi vine regele Regele Albert al II-lea al Belgienilor şi regina Paola au sosit marţi, în România, într-o vizită de stat de trei zile. Aceştia au fost întâmpinaţi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria. Joi, aceştia vor vizita Sibiu şi Cristian, înainte de a lua avionul spre casă.

Familia regală a Belgiei va ajunge pe aeroportul din Sibiu la ora 11, unde vor fi întâmpinaţi de primarul Klaus Johannis, prefectul Constantin Trihenea şi preşedintele Consiliului Judeţean Martin Bottesch. Delegaţia oficială va merge la primărie, unde suveranii Belgiei vor semna în cartea de onoare. În acest timp, delegaţia economică care îi însoţeşte va participa la o sesiune de lucru cu tema „Îmbunătăţirea cooperării între sistemul educaţional/ universitar şi cel al companiilor” cu oameni de afaceri şi profesori universitari din Sibiu. La ora 11.50, primarul îi va conduce pe regele Albert şi regina Paola într-un scurt tur al centrului istoric. În Piaţa Mare, cei doi suverani şi-au exprimat dorinţa de a se întâlni şi saluta sibienii. Alaiul va vizita apoi Casa Luxemburg, Biserica Evanghelică şi Muzeul Brukenthal.

După ora 15, delegaţia oficială va pleca spre oraşul Cristian, unde vor fi întâmpinaţi, la biserica fortificată, de primarul Ioan Seuchea şi viceprimarul Ioan Gligor, dar şi de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale, care vor oferi, conform datinei, pâine şi sare. Urmează un scurt program folcloric, timp în care suveranii vor putea degusta din produsele tradiţionale sibiene. La ora 17, familia regală va fi deja în drum spre Bruxelles.

Vizita de stat a regelui Albert al II-lea şi reginei Paola este remarcabilă din toate punctele de vedere, menţionează Ambasada Regatului Belgiei, citată de Agerpres. Aceasta este singura vizită de stat efectuată de cei doi suverani în 2009. Precedenta vizită a unor suverani belgieni în România a avut loc în urmă cu multe decenii.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav