Judecatorii continua protestele E-mail
judecatorii continua protestele Magistratii sibieni intruniti vineri in cadrul Adunarii Generale a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Sibiu, respectiv a Tribunalului Sibiu, au decis in unanimitate sa continue forma de protest adoptata la 1 septembrie, adica sa nu mai judece decat cauzele urgente.
Magistrati sibieni au decis sa isi continue protestul pana in data de 2 octombrie

Enervati la culme de ignoranta guvernantilor, magistratii sibieni sunt hotarati sa continue alaturi de colegii lor din tara, protestul initiat in data de 1 septembrie. Magistratii din cadrul Judecatoriei Sibiu si cei din cadrul Tribunalului Sibiu, au decis ca vor judeca doar cauzele urgente. „Sectia penala va judeca toate cauzele cu inculpati arestati in respectiva cauza (minori si majori), alaturi de cauzele ce vizeaza masuri preventive, cum a fost pana in acest moment.

Sectia civila, ordonante presedintiale, investiri cu formula executorie, suspendarea executarii silite, incuviintarea executarilor silite, masuri asiguratorii, recunoasterea hotararilor straine si pensii de intretinere, incidente procedurale, indreptarea erorilor materiale si completarea dispozitivelor, plasamente de minori. Sectia comerciala si de contencios administrativ: ordonante presedintiale, investiri cu formula executorie, suspendarea executarii silite, incuviintarea executarilor silite, masuri asiguratorii, recunoasterea hotararilor straine, suspendarea actelor administrative, deschiderea procedurii insolventei la cererea debitorului, exceptia de nelegalitate, incidente procedurale. In ceea ce priveste Oficiului Registrului Comertului, fiecare judecator desemnat isi va solutiona propriile cauze o data pe luna, la data fixata de acesta", spune judecatorul laura Popa, purtator de cuvant in cadrul Tribunalului Sibiu. Protestul va continua pana in data de 2 octombrie, cand va avea loc o noua adunare generala a magistratilor sibieni.

Motive concrete

Decizia judecatorilor sibieni, atat a celor din cadrul Tribunalului, cat si a Judecatoriei, a fost motivata de indiferenta celorlalte puteri, care nu si-au manifestat pana in prezent nicio pozitie fata de solicitarea de asumare publica a vointei de rezolvare a crizei fara precedent din justitia romana. In plus, se simt lezati de faptul ca revendicarile le-au fost ignorate, in ciuda numeroaselor intalniri cu parlamentarii si cu ministrul justitiei. La fel de mult i-a enervat si discutiile ingrijoratoare privind inamovibilitatea judecatorilor si a raspunderii materiale directe a magistratilor si atitudinea duplicitara a ministrul justitiei, Catalin Marian Predoiu. In opinia lor, acesta a dezinformat populatia cu privire la continutul revendicarilor magistratilor, si a fost singurul membru al Guvernului care s-a opus admiterii amendamentelor sustinute de magistrati pentru imbunatatirea proectului de lege a salarizarii unice a personalului bugetar.

Cereri clare

Magistratii sibieni reproseaza Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti faptul ca proiectul legii unice de salarizare in sectorul bugetar, nu conduce doar la diminuarea consistenta a veniturilor salariale ale magistratilor, ci si la incalcarea dispozitiilor constitutionale cu privire la rolul justitiei intr-un stat de drept, constituind „un real atac la independenta judecatorilor si un mijloc de decredibilizare a puterii judecatoresti". De asemenea, magistratii cer, printre altele, demararea procedurilor administrative de preluare potrivit legii, de la 1 ianuarie 2010, de catre ICCJ a atributtiilor MJCL referitoare la gestionarea bugetului curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, precum si a patrimoniului de sistem gestionat in prezent de MJCL. La fel de importanta este si stabilirea pentru bugetul justitiei, respectiv al curtilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate si al judecatoriilor, al ICCJ si al Ministerului Public, cumulate, a unui prag minim de 1 la suta din PIB, angajamentul ferm din partea Guvernului ca vor fi platite drepturile salariale obtinute prin hotarari judecatoresti si eliminarea obligatiei de participare a judecatorilor la orice activitate legata de orice fel de scrutine electorale, incepand cu alegerile prezidentiale din noiembrie 2009.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav