Judecatorii isi pun robele in cui E-mail
judecatorii isi pun robele Dupa ce politistii au iesit in strada pentru a-si cere drepturile, si magistratii recurg la diferite mijloace de protest, profund indignati de prevederile legii salarizarii unice. Daca in mai multe judete din tara magistratii au inceput deja protestele, cei din Sibiu vor decide abia astazi ce vor face. Judecatorii sunt nemultumiti de Legea unica de salarizare a bugetarilor.

Justitia in Romania e „in pionieze". In mai multe judete din tara magistratii s-au reunit in cursul zilei de ieri pentru a decide cand si sub ce forma vor declansa protestele fata de prevederile proiectului Legii unice de salarizare a personalului din sectorul bugetar. Nici magistratii sibieni nu raman indiferenti la nedreptatile care considera ca li se fac.

Ei se vor intalni astazi pentru a decide ce masuri vor lua. „In data de 1.09.2009 este convocata Adunarea Generala a Judecatorilor Tribunalului Sibiu, avand pe ordinea de zi exprimarea pozitiei judecatorilor din cadrul Tribunalului Sibiu fata de coeficientii de ierarhizare prevazuti in proiectul legii unitare de salarizare pentru judecatori in raport cu coeficientii de ierarhizare prevazuti pentru reprezentantii celorlalte puteri constituite in stat, stadiul executarii hotararilor judecatoresti pronuntate in favoarea magistratilor ce functioneaza la Tribunalul Sibiu in chestiuni ce tin de drepturile salariale ale acestora si stadiul lucrarilor privind normarea activitatii jurisdictionale si administrative a judecatorilor", a declarat judecatorul Laura Popa, din cadrul Biroului de Informare si Relatii Publice al Tribunalului Sibiu. Magistratii sibieni spun ca s-a ajuns la aceasta masura ca urmare a protestului initiat de magistratii de la nivelul Curtii de Apel si Tribunalului Bucuresti si fata de solicitarea CSM adresata tuturor instantelor de a comunica pozitia magistratilor fata de proiectul legii unice de salarizare.

Capitala a dat „tonul"

In Bucuresti, judecatorii de la sectiile civile si contencios administrativ au amanat dosarele pentru luna octombrie sau noiembrie. Singurele dosare care vor fi luate in discutie vor fi cele de la sectiile penale privind arestari si alte masuri preventive. Declansarea protestelor a fost decisa, joi, de Adunarea Generala a Judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, magistratii fiind nemultumiti de prevederile proiectului Legii unice de salarizare a personalului din sectorul bugetar si subfinantarea cronica a sistemului.

Grefierii ii sustin

Si Federatia Projust a decis, ieri, ca personalul auxiliar din justitie sa sustina protestele magistratilor si sa isi suspende activitatea cu publicul, recomandand grefierilor sa nu participe la solutionarea contestatiilor la legea electorala si nici in birourile electorale pentru alegerile prezidentiale. Astfel, personalul auxiliar din arhiva si registratura afiliat la Federatia Projust nu va mai avea program de lucru cu publicul, urmand sa primeasca doar cererile si corespondenta trimise prin posta, fax sau e-mail. La Biroul Apostile se vor primi cereri, urmand ca magistratii sa decida asupra termenului de eliberare, iar accesul avocatilor in arhive va fi permis doar pentru studierea dosarelor privind arestarile preventive si plasamentul minorilor si adoptiile.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav