Jungla urbana E-mail
Jungla urbana La intrarea in Selimbar s-a construit un bloc de locuinte, situat la o distanta mult prea mica de cladirea vecina. Proprietarul lezat se plange ca autoritatile stau cu mainile in san, in fata investitorilor influenti care detin blocul.
Blocul nou-construit se afla la o distanta de doar 60 de centimetri de zidul casei.

Blocurile rasarite intre case, la distante care incalca orice drept la intimitate si sfideaza regulile de urbanism, au devenit ceva obisnuit in peisajul urban al Sibiului. Proprietarii noilor constructii sunt, de regula, oameni de afaceri influenti, care nu tin cont de legi si mai ales de protestele vecinilor. Un astfel de caz se regaseste la Selimbar. Un bloc de locuinte ce apartine sibienilor Claudiu si Ovidiu Roman a fost ridicat la doar o jumatate de metru de casa lui Ioan Reche.

Aproape lipite

Ioan Reche este proprietarul unei locuinte la parterul careia si-a deschis si un magazin de piese auto. Cladirea este situata chiar dupa sensul giratoriu de langa intrarea in comuna Selimbar. Distanta dintre casa lui Ioan Reche si blocul recent construit este de circa 60 de centimetri si nu de 2 metri, asa cum ar fi obligatoriu prin lege. Blocul, de aproximativ 40 de metri lungime si 14 metri latime, are ferestre si balcoane orientate chiar spre proprietatea lui Reche. Atat de aproape incat oricine s-ar intinde de pe balcon ar putea atinge cu toata mana zidul locuintei vecine. Reche se plange si de ingradirea intimitatii, dar si de lipsa luminii in spatiul sau. „Oricine isi poate da seama ca acest bloc este ridicat impotriva legii. Am prieteni arhitecti, fiul meu este student la Arhitectura si eu am citit mult in acest sens. Nu inteleg, insa, de ce nimeni nu face nimic si cu totii merg pe premisa ca un bloc care a fost ridicat nu mai poate fi daramat, desi eu m-am plans inca de anul trecut, cand era construita doar partea de jos", explica Reche.

Reclamatii fara raspuns

Inca de vara trecuta, linistea proprietarului a fost spulberata de constructorii care au inceput sa ridice blocul fara sa tina cont de distanta impusa de regulamentul de urbanism. Ioan Reche a pornit, atunci, un adevarat razboi al sesizarilor impotriva vecinilor. Insa fara sorti de izbanda. Initial, Reche s-a plans direct la Inspectoratul in Constructii, unde a primit indrumarea de a-i actiona in instanta pe cei doi vecini. Dupa aceea, a cerut si sfatul unui consilier local din Selimbar, care nu s-a dovedit de niciun folos. Niciuna dintre cele doua institutii acreditate nu s-a implicat pentru a impiedica lucrarile. Ioan Reche marturiseste ca a fost sfatuit, in repetate randuri, sa renunte la aceasta actiune, pentru ca „este inutila in fata unor proprietari atat de influenti". Mai mult, sibianul declara ca reprezentanti ai Primariei Selimbar ar fi incercat sa il mituiasca pentru a renunta la demersul sau. Insa Ioan Reche nici nu a vrut sa auda si a hotarat sa-i dea in judecata pe cei care nu respecta legea. In aceasta luna, ar trebui sa aiba loc prima infatisare in procesul intentat vecinilor.

Promisiuni

„Am primit multiple promisiuni ca vor veni experti de la Primarie si de la Inspectoratul in Constructii pentru a vedea care este realitatea de la fata locului, dar nimeni nu a venit. Este inadmisibil faptul ca atunci cand lucram eu la casa, de exemplu, in 2002, veneau inspectorii din doua in doua saptamani sa vada cum se lucreaza. Acum, blocul vecinilor este ridicat si nimeni nu a venit vreodata sa vada ce fac muncitorii. Inainte dadeau amenzi si daca gaseau un muncitor fara casca, acum nici macar nu au venit sa vada ca e gata un bloc atat de mare", spune Ioan Reche.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav