Juriul UNITER vine maine la Sibiu pentru Breaking the waves E-mail
breaking the waves Teatrul Naţional “Radu Stanca” aşteaptă mâine seară ca sibienii să umple sala de spectacole, la loc de cinste urmând a se afla juriul UNITER venit să decidă dacă teatrul din Sibiu merită sau nu premii anul acesta.

“Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu invita publicul sibian mâine, 8 aprilie, de la ora 19:00, la spectacolul "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvantată a lui Bess", adaptare scenică de Sanda Anastasof după unscenariu de Lars von Trier. Spectacolul regizat de Radu Alexandru Nica a fost nominalizat pentru Premiile UNITER 2010 la categoriile "Cea mai bună actriţă în rol principal" - Ofelia Popii - şi "Cel mai bun spectacol", iar reprezentaţia de mâine va avea loc în prezenţa juriului care va desemna câştigătorii”, au anunţat astăzi reprezentanţii teatrului sibian.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 19 aprilie 2010. Din juriul UNITER fac parte: Marina Constantinescu (critic de teatru), Florica Ichim (critic de teatru), Valeria Seciu (actrita), Mihai Madescu (scenograf) şi Cornel Todea (regizor).

Uniunea Teatrală din România a decis luni, 8 martie, acordarea Premiului de excelenţă pentru creatorii Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf – decor), Lia Manţoc (scenograf – costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf – efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust” după Goethe (Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

„Echipa de creatori care a fost nominalizată de Senatul uniter pentru a primi Premiul de excelenţă pentru turneul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu la Festivalul Internaţional de la Edinburgh 2009 cu spectacolul „Faust” a realizat acest spectacol în anii 2006 – 2007, împreună cu 110 interpreţi (actori, muzicieni etc.), 35 de tehnicieni, precum şi cu o echipă de 11 membri ai Departamentului de Marketing, Organizare şi Promovare Spectacole. Salutăm această dreaptă recunoaştere a echipei excepţionale de creatori care a realizat această producţie. Din păcate, „Faust” nu a fost nominalizat la vremea respectivă pentru cea mai bună regie, iar recunoaşterea ca cel mai bun spectacol vine prin acest premiu de excelenţă, urmare a unei confirmări valorice la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, ediţia 2009. Este binevenită această recunoaştere târzie, chiar dacă eforturile echipei manageriale şi ale celorlalţi 140 de membrii ai colectivului au fost omise”, a declarat pe această temă, Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav