La Sibiu - Rabla a scos o mie de masini noi in strada E-mail
rabla la sibiu Programul Rabla este pe ultima sută de metri. În scurt timp, tichetele îşi vor pierde valoarea. Până atunci, însă, dealerii auto speră să mai vândă câteva maşini. Oricum, cu toţii spun că programul Ministerului Mediului a salvat piaţa. Doar până în 23 noiembrie, cei care doresc să îşi caseze maşinile mai vechi de 10 ani o mai pot face.

Goana după vouchere

Foarte multe maşini şi-au găsit sfârşitul pe Calea Şurii Mici. Peste 2.500 de sibieni au stat la coadă pentru a prinde talonul pe care fie l-au vândut, fie au mers cu el să îşi cumpere o maşină nouă. “Succesul” pieţei auto de anul acesta s-a bazat chiar pe vânzarea vouchere-lor. Sibienii care nu au avut bani să îşi cumpere o maşină nouă, au renunţat la bătrâna Dacie şi au vândut talonul pe câteva sute de lei. A fost mană cerească pentru alţii, care s-au putut duce la reprezentanţa auto cu mai multe taloane. “Faptul că voucherele au fost transmisibile a contat foarte mult. Una era să vină omul cu un talon şi alta cu 3 taloane de 3.800 de lei. Anul trecut, talonul nu era tansmisibil şi chiar şi suma era mai mică. De aceea, zic că a fost un an bun. Dar a fost şi rău din alte puncte de vedere”, a spus Iulian Dordea, de la Trakia, dealer autorizat Suzuki, care a vândut cu programul Rabla, 70 de maşini şi speră ca până la finalul programului să mai vândă măcar 20.

Maşini de lux, cu tichete

Pe străzile din Sibiu circulă aproxiamtiv 1.000 de maşini care au fost cumpărate cu programul Rabla. Ţinând cont de faptul că au fost duse la Remat în jur de 3.000 de maşini, se poate spune că, în medie, un sibian a cumpărat o maşină nouă cu ajutorul a trei vouchere. Practic, suma cu care a fost achiziţionat autoturismul s-a redus cu peste 2.700 de euro. O sumă considerabilă şi pentru cei care au vrut o maşină de lux. Mercedes de exemplu. Autoklass, dealerul autorizat Mercedes a spus, pentru Tribuna, că cinci sibieni care au cumpărat anul acesta maşini de lux au făcut-o utilizând taloane valorice Rabla. “Au fost taloanele transmisibile şi au venit cu 3 taloane. Poate că nu s-au uitat chiar la un talon. Dar la 3 taloane, da”, a spus reprezentantul Autoklass.

Loganul, piesa de bază

Cei mai mulţi dintre sibienii care au cumpărat maşini noi cu programul de înnoire a parcului auto din România au preferat Loganul. Delaerul autorizat Dacia, Emilian, a vândut 320 de maşini şi aşteaptă ca până la finalul programului numărul să fie mai mare. Şi e de înţeles dacă luăm în calcul faptul că cei care au 3 taloane pot achiziţiona un Logan cu preţuri care pornesc de la 3.500 de euro. “S-au folosit taloane transmisibile anul acesta, lucru care, spunem noi, a fost de bun augur. Noi suntem mulţumiţi pentru că ne-am atins obiectivele”, a spus Milica Câmpean, de la Emilian.

Maşinile nemţeşti, la mare căutare

După Dacia, cele mai bine vândute maşini cu programul Rabla au fost maşinile nemţeşti. Autohaus a vândut aproape 160 de maşini Opel, în mare parte Corsa, Clasic 3, dar şi Insignia. Bine s-a vândut şi Ford. Potrivit Autoklass, peste 40 de sibieni au preferat, anul acesta, Fordul. Alţi 23 de sibieni au cumpărat, cu programul Rabla, maşini Peugeot. În acest caz, ei au preferat Peugeot 206+, Peugeot 207 şi Peugeot 308.

Vânzări mari pe ultima sută de metri

Dealerii auto speră ca vânzările să crească în lunile octombrie şi noiembrie, având în vedere că sunt ultimele luni ale Programului de înnoire a parcului auto naţional, voucherele ar trebui să se vândă la preţuri mai mici, iar perioada concediilor s-a încheiat. Ceea ce îi sperie, însă, este faptul că preţul maşinilor noi a crescut puţin odată cu majorarea TVA la 24%, iar scăderea veniturilor şi variantele neatractive de creditare ar putea opri avântul pieţei auto.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav