Locuinte mai ieftine E-mail
locuinte mai ieftine În timp ce preţurile la vânzare scad, chiriile cresc * Cele mai mari scăderi de preţuri s–au sesizat la garsoniere * Tot garsonierele sunt şi cele mai scumpe la închiriat

Iarna aduce pe piaţa imobiliară preţuri mai mici faţă de cele practicate până acum. În luna noiembrie, de exemplu, s-au semnalat preţuri mai mici atât pentru garsoniere, cât şi pentru apartamentele cu 2 şi 3 camere. Luna decembrie poate aduce noi scăderi de preţuri, mai ales pentru că iarna nu prea se fac investiţii imobiliare, spun specialiştii.

Preţurile se stabilizează

În luna noiembrie, comparativ cu octombrie, serviciul online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietar, www.magazinuldecase.ro, a sesizat o reducere a preţurilor medii de strigare, atât în ceea ce priveşte garsonierele, cât şi pentru imobilele de două şi de trei camere. De asemenea, specialiştii au observat evoluţia preţurilor medii de strigare şi pentru judeţe precum Cluj, Constanţa, Timiş, Braşov, Prahova. Ei spun că sunt oscilaţii din ce în ce mai mici care pot sugera o stabilizare a valorilor locuinţelor.

Scăderi pe toate planurile

În Sibiu, preţul unei garsoniere a scăzut de la 23.750 în octombrie la 22.700 în noiembrie, ceea ce înseamnă o reducere de 4 procente. În ceea ce priveşte apartamentele de două camere, preţul mediu iniţial a scăzut şi mai mult decât la garsoniere, cu 5,4%. Astfel, preţul unui apartament cu două camere a scăzut de la 45.300 de euro în octombrie, la 42.800 de euro în noiembrie. Cât despre imobilele de trei camere, valoarea medie de strigare a cunoscut o reducere nesemnificativă în intervalul octombrie-noiembrie, de numai 0,17%. Astfel, preţul mediu s-a diminuat de la 57.500 de euro, la 57.400 de euro.

Chiriile pun Sibiul pe locul întâi

Chiar dacă preţurile la vânzare sunt în scădere, nu acelaşi lucru se întâmplă cu valoarea chiriilor. Un studiu realizat la comanda unui ziar central arată că cea mai mare chirie pentru o garsonieră este în judeţul Sibiu. Oricine vrea să închirieze o astfel de locuinţă în Sibiu trebuie să scoată din buzunar circa 220 de euro. La polul opus se situează Braşovul, unde închirierea unei garsoniere costă numai 170 de euro. La Constanţa, o garsonieră poate fi închiriată contra sumei de 182 de euro, iar în Cluj, cu 213 euro. Chiar şi în aceste condiţii, valoarea medie a chiriilor în Sibiu a scăzut cu aproape 3% pentru locuinţele cu două camere şi cu 5% pentru cele cu trei camere.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav