Locuri de munca pentru romi E-mail
Locuri de munca pentru romi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu (AJOFM) organizează, la sfârşitul săptămânii, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie romă, din judeţul Sibiu.

 

Prima bursă din acest an, destinată special unei anumite categorii socio-profesionale, va avea loc în patru oraşe ale judeţului: Avrig, Agnita, Mediaş şi Sibiu şi îşi va aştepta participanţii vineri, 19 iunie, de la ora 9. La Sibiu, bursa va avea loc la restaurantul Plazza, de la Piaţa Cibin, numărul 5, iar în celelalte oraşe, la sediile agenţiilor locale. Potrivit organizatorilor, au fost trimise, până la aceată dată, invitaţii de participare către 100 de angajatori, dintre care au răspuns demersului 10 dintre ei.

Astfel, până în acest moment, în municipiul Sibiu, au răspuns afirmativ patru angajatori, la Mediaş alţi trei, unul la Avrig şi doi la Agnita. În total, au fost puse la dispoziţie 83 de locuri de muncă vacante, în principal pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi în marochinărie, posturi pentru femei de serviciu, muncitori necalificaţi în confecţii, aparatură electronică şi construcţii. „Vom organiza, în continuare, astfel de burse şi pentru alte categorii socio-profesionale. Ne-am gândit să le facem cât mai dese pentru că e locul unde actorul principal pe piaţa muncii, angajatorul, se întâlneşte cu posibilul angajat”, a spus directorul coordonator al AJOFM Sibiu, Gheorghe Suditu.

Ediţia de anul trecut a bursei a făcut posibilă angajarea a 60 de persoane de etnie romă.

Bursa se adresează, în special, persoanelor de etnie romă, grup ţintă care întâmpină dificultăţi de integrare pe piaţa muncii, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă este gratuită.

La sfârşitul lunii mai erau înscrişi, în evidenţele AJOFM Sibiu, 10.565 şomeri, din care 4.445 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 5,7 la sută. Faţă de sfârşitul lunii anterioare, numărul şomerilor a crescut cu 490 persoane, iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,3 puncte procentuale.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav