Lucrarile la centura Sibiului se opresc E-mail
lucrarile la centura se opresc 17 decembrie este ultima zi în care centura Sibiului va mai fi un şantier plin cu muncitori.
Până anul viitor, lucrările vor fi oprite datorită sezonului rece. Potrivit reprezentanţilor CNADNR, secţiunea întâi a centurii, la care în prezent lucrează Max Boegl şi Geiger este terminată în proporţie de 80 de procente. Printre cele mai mari lucrări rămase pentru anul viitor se numără trei poduri, între care şi cel cu numărul 17, cel mai lung - acesta traversează centura ocolitoare a Sibiului peste calea ferată ce leagă oraşul de Ocna Sibiului.

Tot în lucru rămâne şi podul cu numărul 11, aflat în Guşteriţa. Cu toate că stadiul lucrărilor pare unul destul de avansat, constructorii apreciază că lucrările nu se vor termina mai devreme de septembrie - octombrie 2010. Motivul prezentat de ei ţine de lucrările necesare pentru reabilitarea porţiunilor din centură executate de Todini şi deteriorate în lipsa consolidărilor finale. Pentru aceste porţiuni, iarna care urmează este cea de-a treia care se va îngheţa şi dezgheţa în mod repetat stricăciunile deja evidente.

"Aceste lucrări vor consuma cel puţin şase luni. Cum să vă explic, este o muncă de chinez. Trebuie să înlăturăm soluţia adoptată de Todini, cea cu saci cu umplutură şi să ridicăm ziduri de protecţie. Sunt locuri în care va trebui să lucrăm cu o umplutură de 12 metri. La fiecare 40 de centimetri această umplutură trebuie tasată. Sunt lucrări foarte mari", spun surse din cadrul conducerii şantierului. Din cadrul Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, veştile sunt, acum, mai liniştite. Rezultatele alegerilor nu vor produce mari schimbări în conducerea instituţiei, susţin surse din cadrul acesteia şi, prin urmare, semnarea contractului pentru secţiunea a doua a centurii cu firma braşoveană Vectra Service este un lucru iminent.

Experţii CNADNR vor ca anul viitor să dea în funcţiune şi această a doua porţiune a centurii ocolitoare care va măsura 2,6 km de autostradă şi 3,6 km de drum judeţean care urmează să fie reabilitat. "Vom încerca să dăm în funcţiune centura chiar dacă mai sunt lucrări pe margine, cum ar fi şanţurile sau stratul verde din jurul autostrăzii. Important este ca anul viitor să scoatem traficul de tranzit din Sibiu", promit autorităţile. Surse din cadrul CNADNR susţin că la finele săptămânii trecute era programată semnarea contractului cu cei de la Vectra Service. Oficial, această informaţie nu a fost însă confirmată până la închiderea ediţiei.

Licitaţia pentru secţiunea a doua a centurii ocolitoare a fost lansată încă din luna mai a acestui an, dar stabilirea ofertei câştigătoare a fost amânată de mai multe ori, după care contestaţiile depuse în instanţe au amânat din nou anunţarea oficială a câştigătorului. Între timp, costurile totale ale centurii ocolitoare a Sibiului au fost mărite oficial cu 24 de milioane de euro, în urma unei hotărâri aprobate de Guvernul Boc.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav